Daniel Koster
Daniel Koster Tech 7 dec 2016

Is één plus één twee met de Lenovo Yoga Book twee-in-één tablet?

Tablets komen in allerlei soorten en maten. Daardoor zien wij regelmatig door de tablets het bos niet meer. Nu ben ik de Lenovo Yoga Book tegen het lijf gelopen. Is dit dan dé tablet voor mij en iets voor op mijn kerstmis wish list?

De Yoga Book is een twee-in-één tablet. Het 10 inch-apparaat is hierdoor een stuk kleiner dan ik ben gewend. En daardoor een stuk gemakkelijker te gebruiken. Maar, kun je er ook fijn mee werken? Is het een fijn apparaat voor on the go?

Dat wilde ik testen. Hoe? Door een week lang met de Yoga Book aan het werk te gaan. Hierbij kreeg ik van hoofdredacteur Rutger een aantal challenges mee. Zo kon ik uitproberen of de Yoga Book ook in mijn huidige (werk)leven een uitkomst is:

[listicle]

Gebruik de Yoga Book voor al je werkactiviteiten

Ik ben tijdens mijn werk met allerlei dingen tegelijk bezig. Nieuws in de gaten houden, artikelen schrijven, meetings bijwonen, social media bijhouden en ga zo maar door. Je werkapparaat kan je hierbij ondersteunen. Is dat bij de Yoga Book ook zo?[/listicle]

Ten eerste was het extreem handig dat-ie zo lang meegaat. Dertien uur op één oplaadbeurt, nice! Dat-ie daarnaast slechts zeshonderd gram weegt en 9,6 millimeter dun is helpt ook. Zonder zorgen kun je het apparaat overal gemakkelijk mee naartoe nemen. Maar wat ik het fijnst vind, is dat-ie zo multifunctioneel is.

De Yoga Book is van alle markten thuis. Wil je iets in de trein checken, maar is de coupé overvol? Dan gebruik je ‘m als tablet. Heb je een meeting? Dan maak je via de stylus aantekeningen die gelijk worden gedigitaliseerd. Ga je aan het werk? Dan typ je snel en gemakkelijk op het slimme toetsenbord. Wat voor mij de kers op de taart is, is hoe je verschillende apps naast elkaar kunt gebruiken.

[listicle]

Reken af met je handgeschreven aantekeningen

Dit vind ik dé chillste toepassing van de Yoga Book. Het toetsenbord verschijnt op een magisch wijze wanneer jij dat wilt. Echter kun je ook op de pen-optie klikken. Dan wordt het toetsenbord tot tekentablet omgetoverd. Als je daarop schrijft of tekent zie je dit op het scherm verschijnen. #awesome[/listicle]

Ook wordt er een notitieblok bijgeleverd die van magneten is voorzien. Deze kun je op je toetsenbord leggen. Wanneer jij dan met de stylus op het blok schrijft, dan werkt-ie als een normale pen met inkt. Vervolgens zie je jouw aantekeningen op het scherm verschijnen. Zo digitaliseer je automatisch al je aantekeningen en kun je die altijd en overal digitaal inzien.

Dat werkt soepel! Tijdens presentaties of meetings hoef je zo je laptop niet mee te nemen, maar heb je aan de Yoga Book meer dan genoeg. Notities in een later stadium digitaliseren is dan niet meer nodig. #winnen

[listicle]

Maak een prachtig portret van Rutger

Hier had ik het meest zin in, maar was ik ook het meest huiverig voor. Met mijn creativiteit zit het nog wel snor, maar tekenen kan ik écht niet. Ik heb er nooit het geduld voor gehad. Maar, hoe zit dat met de Yoga Book? Want je kunt dan wel weer je fouten goedmaken, aangezien je deze gemakkelijk kunt uitwissen of terugdraaien.[/listicle]

Het resultaat zie je hieronder. Oké, het is niet best en waarschijnlijk herken jij Rutger er niet in. Maar dat ligt meer aan mijn kwaliteiten dan aan het apparaat zelf. De stylus voelt goed in de hand en de Yoga Book vertaalt de vegen die je ermee maakt perfect op het beeldscherm. Een ander zal hier vast en zeker betere creaties mee maken! Dit maakt de Yoga Book dan ook perfect voor creatieven.

[listicle]

Pas het slimme toetsenbord toe om snel te werk te gaan

Tot slot het Halo toetsenbord. Deze licht automatisch op als je de Yoga Book uit klapt. Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even wennen. Ook het toetsenbord is kleiner waardoor je wel eens wat fouten maakt. Gelukkig wen je hier snel aan, waardoor je al gauw weinig fouten maakt. Wat hierbij helpt, is dat het slimme toetsenbord jouw typ-gedrag leert kennen. Zodoende gaat-ie automatisch woorden die verkeer zijn gespeld verbeteren. [/listicle]

Toch moet ik toegeven dat ik deze challenge niet perfect heb volbracht. Want ik typ sneller met het externe toetsenbord dat ik normaliter aan mijn laptop koppel.

De Yoga Book is zeker de overweging waard

Al met al kan ik stellen dat het geen straf is om de Yoga Book een week te gebruiken. Door het kleine formaat en de multifunctionele manier om ‘m te gebruiken kwam-ie mijn werkleven ten goede. Dus, ben jij toe aan een nieuwe tablet? Dan zou ik de Yoga Book aanraden. Voor mijn part zeker een goede voor op je kerstverlanglijstje.

Ben jij fan? Dan kun je ‘m hier vanaf 499 euro op de kop tikken. Je hebt dan trouwens de keuze uit een Windows- of Android-versie. Je kunt ook nog even verder rondneuzen op de website van Lenovo of hun Facebookpagina om andere inspiratie op te doen. Er is voor ieder wat wils. Enjoy working!

In samenwerking met Lenovo

Reageer op artikel:
Is één plus één twee met de Lenovo Yoga Book twee-in-één tablet?
Sluiten