Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Tech 6 mrt 2015

Is je Commodore 64 aan een opknapbeurt toe? Check deze mooie behuizing

Voor mensen die van oude computers en games houden is het een bekend probleem: na verloop van tijd worden veel plastic onderdelen geel. Hier kun je weinig aan doen: bij de productie van bijvoorbeeld de Super Nintendo, bepaalde Macs en de Commodore 64 werd plastic gebruikt dat na verloop van tijd van kleur verandert.

Dallas Moore wist onlangs twee industriële mallen op de kop te tikken voor de behuizing van de Commodore 64. Als hij ze niet zou kopen zouden de mallen worden omgesmolten, en dat vond Dallas nogal zonde. Iets later vond hij vooral zichzelf zielig, toen hij ontdekte wat het kostte om de mallen (van ongeveer tweeduizend kilo) naar z’n huis te laten vervoeren.

Om tóch nog wat te verdienen zocht Moore een producent die de mallen kon gebruiken om nieuwe body’s voor de Commodore te produceren, en die vond hij. Hij is een Kicktstarter begonnen om te peilen of fans dit zien zitten en… het lijkt er wel op!

Erg gaaf project om je oude Commodore 64 te refurbishen, of als basis te gebruiken voor je eigen custom-creatie. Met enige technische knowhow kun je hier een zéér strak toetsenbord, of zelfs een computer mee bouwen (met een Arduino bijvoorbeeld).

De behuizingen kosten ongeveer 31 euro per stuk. Op dit moment heb je keuze uit een wit, blauw of rood model; of je bestelt ze alle drie voor 89 euro, dat kan ook. Meer informatie vind je op Kickstarter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Is je Commodore 64 aan een opknapbeurt toe? Check deze mooie behuizing
Sluiten