Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 19 okt 2014
Leestijd: 4 minuten

Is je iPhone langzaam door iOS 8? Check dan deze vier tips om ‘m sneller te maken

Behoor jij tot één van de veelen die nu een langzamere iPhone heeft dankzij iOS 8? Gelukkig is Apple op de hoogte van de problemen met hun nieuwe besturingssysteem dus komen er vanzelf oplossingen. Als je iOS 8 nog niet hebt gedownload kun je het beste nog even wachten tot de volgende update. Deze verschijnt maandag 20 oktober, maar of met iOS 8.1 alle problemen verholpen worden moeten we nog afwachten. Heb je het wel gedownload en je hebt geen zin om te wachten, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Wij hebben vier handige tips gevonden waardoor je iPhone met iOS 8 weer sneller moet worden. Probeer ze alle vier en laat ons weten of het voor jouw iPhone heeft gewerkt.

Tip 1: Doe een ‘harde’ herstart

Als jij last hebt van trage graphics die jouw vingervlugheid niet bij kunnen benen kan dit een oplossing zijn. Apple noemt het een reset, maar dit kan verwarrend zijn aangezien er ook een andere optie is om je iPhone te resetten. Daarom wordt het ook vaak een ‘harde’ herstart genoemd. Veel iPhones zijn sinds de update naar iOS 8 nog niet herstart en dit kan veel van de fouten veroorzaken waar jij last van hebt.

Wil je kijken of jouw iPhone beter werkt na een herstart? Hiervoor moet je de power-knop aan de bovenkant en de thuisknop tegelijkertijd indrukken voor tien tot vijftien seconden. Als je het goed hebt gedaan verschijnt het Apple-logo midden in het zwarte scherm. Je kunt dan de knoppen weer loslaten en de ‘harde’ herstart is compleet. Als je dit bij de oude besturingssystemen al een keer eerder hebt gedaan zal het je opvallen dat het nu iets langer duurt. Maar als het goed is zul je achteraf het verschil merken. Het is ook slim om je iPhone vaker uit te zetten. Veel mensen doen dit niet, omdat het toestel prima lijkt te werken zonder ooit uit te schakelen. Toch zul je er op de lange termijn profijt van hebben.

 

Tip 2: Zet het Parallax-effect uit

Het Parallax-effect heeft naast de snelheid van je iPhone ook invloed op de batterij. Dit effect zorgt ervoor dat de achtergrond gaat bewegen ten opzichte van je apps. Het effect is leuk, maar voor betere snelheid en een langere batterijduur kun je het beter uitzetten. Om dit te doen ga je naar de ‘instellingen’, dan naar ‘algemeen’ en vervolgens naar ‘toegankelijkheid’. In de lijst met opties die nu verschijn kies je voor ‘verminder beweging’ en daar kun je het effect aan- of uitzetten.

 

Tip 3: Extreme maatregelen; reset je iPhone

Het Parallax-effect is uit en je iPhone is herstart, maar je merkt nog niet veel verschil. Dit is vervelend, maar het kan gebeuren. Wat je in dit geval het beste kunt doen is je iPhone volledig resetten. Hiervoor kun je ‘m aansluiten met iCloud of iTunes. Maak eerst een backup van je iPhone, want anders ben je alles kwijt. En daarna kies je in het menu voor ‘herstel iPhone’. Je toestel wordt nu herstelt naar de fabrieksinstellingen. Als het proces klaar is kies je voor de functie ‘zet reservekopie terug’. Al je bestanden worden dan weer netjes teruggezet en als jij een recente backup hebt mis je ook niets.

 

Tip 4: Herstel je netwerkinstellingen

In sommige gevallen is het niet direct het toestel wat langzaam is, maar de Wifi. Ook hier is een simpele oplossing voor die veel mensen over het hoofd zien. Je kunt je netwerkinstellingen namelijk herstellen. Hierdoor moet je wel wachtwoorden en dergelijke opnieuw ingeven, maar je Wifi zou er sneller door moeten werken. Om je netwerkinstellingen te herstellen ga je naar ‘instellingen’, dan naar ‘algemeen’ en vervolgens helemaal onderin naar ‘stel opnieuw in’. De derde optie in dit menu is ‘herstel netwerkinstellingen’ en als je dat doet moet je nog even je toegangscode invullen en klaar ben je.

Bonus tip: Hou de laatste updates in de gaten

Het is niet met zekerheid te zeggen of de volgende updates direct alle problemen oplossen. Vaak merken we dat de ene oplossing weer fouten in een andere hoek creëert. Toch is het verstandig om bij de volgende updates van je vrienden of van WANT te horen wat de voor- en nadelen zijn. Helemaal niet meer updaten is zonde, maar te snel updaten kan dus voor vreemde problemen met je iPhone zorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Is je iPhone langzaam door iOS 8? Check dan deze vier tips om ‘m sneller te maken
Sluiten