Apple maakt een einde aan iTunes (maar er komt een alternatief)

Het lijkt er nou toch echt van te gaan komen. Na een ruime 18 jaar gaat Apple haar iTunes dienst uitfaseren. Gelukkig gaat er wel een alternatief komen. Ondanks dat er al vele geruchten hierover de rondte gaan zullen de details vanavond tijdens de WWDC 2019 bekend worden gemaakt.

iTunes gaat stoppen

Het sluiten van de social media-accounts was een duidelijk signaal. iTunes gaat ermee stoppen. Het bijbehorende Instagram en Facebook account zijn daarom sinds vandaag leeggehaald. Het account op Twitter bestaat echter nog wel, maar zendt enkele retweets van het Apple TV-account uit.

Het was al een tijdje duidelijk dat iTunes zou gaan verdwijnen. Volgens de meest recente geruchten wordt de applicatie opgebroken in een aantal losse apps. Zo zou er in macOS 10.15 een losstaande Muziek-app komen en ook enkele losse apps voor iBooks, podcasts en series.

iTunes Apple einde

Buiten het feit dat de social media profielen zijn aangepast blijkt dat Apple ook zijn back-end erop afstemt. Een link naar bijvoorbeeld een podcast begint niet meer met ‘itunes.apple.com’ als domeinnaam, maar krijgen daarentegen een eigen subdomein zoals ‘podcast.apple.com’ of ‘apps.apple.com’

Het verdwijnen van iTunes is misschien ook wel een goed ding. Mede omdat de dienst onlangs nog imagoschade heeft opgelopen doordat Apple gebruikersinformatie doorverkocht zou hebben. Uiteraard gaat het bedrijf wel met een alternatief komen.

WWDC 2019

De aankomende applicaties die iTunes zullen vervangen zijn onderdeel van macOS 10.15. Apple zal hierover tijdens de aankomende ontwikkelaars-conferentie WWDC meer onthullen.

De geruchten gaan in ieder geval dat de app die iTunes zal vervangen zeer uitgebreid zal zijn. Zo zullen alle functies uit iTunes, zoals smart playlists, het beheren van een eigen muziekbibliotheek en de mogelijkheid om muziek te converteren wederom aanwezig zijn.

Wil jij de onthullingen omtrent het iTunes alternatief (en vele andere dingen) als eerste weten? Lees dan hier hoe je de WWDC 2019 live kunt volgen!

Reageer op artikel:
Apple maakt een einde aan iTunes (maar er komt een alternatief)
Sluiten