Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 feb 2018

iTunes zat? Check dan deze vijf iTunes alternatieven

Hoewel steeds meer mensen streaming diensten lijken te gebruiken om te genieten van een muziekje, zijn er nog verrassend veel mensen die gewoon nog cd’s en digitale tracks kopen. Voor veel mensen is iTunes het programma om deze muziek op hun computer mee te organiseren en af te spelen. Als je echter steeds vaker denkt dat iTunes toch net niet meer is wat je wilt, zijn hier vijf mooie alternatieven.

VLC Media Player

VLC zullen de meeste mensen kennen als programma om video’s mee af te spelen, maar je kun er de meeste multimedia bestanden mee af spelen. Dus je DVD’s, audio CD’s, je mp3 downloads van lang geleden een zelfs verschillende streaming protocollen worden ondersteund. Je kunt je bestanden organiseren in een library en als je de applicatie om de computer fijn vindt werken, is er goed nieuws. Hij is namelijk ook beschikbaar in de App Store en bij Google Play. VLC ziet er niet even gelikt uit als iTunes, maar het doet wat het moet doen.

Beschikbaar voor Windows, Android, MacOS, iOS en Linux

Plexamp

Plexamp heeft wat het design betreft iets weg van Winamp en is simpel, maar stijlvol. Zo’n beetje elk muziekbestand kan met het programma worden afgespeeld en je krijgt er zelfs leuke visualizers bij, die je muziek een visueel element geven. Je kunt ook heerlijk in de flow van je album blijven zonder plotselinge stiltes, want met de Gapless Playback feature, rijgt het programma als de tracks naadloos aan elkaar. Om Plexamp te gebruiken heb je wel een Plex Media Server nodig.

Beschikbaar voor Windows, iOS en Linux

Kodi

Net als VLC wordt ook vaak gedacht dat Kodi alleen is voor het afspelen van video’s. Je kunt er echter ook je muziek mee beheren en afspelen. Het programma helpt je met het samenstellen van slimme afspeellijsten aan de hand van verschillende criteria en je kunt het helemaal personaliseren met verschillende add-ons en skins. Het mooi is dat de app ook net zoals VLC niet alleen voor je computer is, maar ook mee kan komen naar je Android toestel of iPhone.

Beschikbaar voor Windows, Android, MacOS, iOS en Linux

MusicBee

MusicBee is voor Windows gebruikers een mooi alternatief voor iTunes. Het zit bomvol met allerlei handige features en je kunt makkelijk je muziek uit je iTunes library overbrengen naar je nieuwe muziek buddy. Via autotagging kun je je music zonder moeite georganiseerd krijgen en verschillende WinAmp plugins worden ondersteund om je tracks een extra boost te geven.

Beschikbaar voor Windows

Vox Music Player

Vox Music Player is speciaal voor Mac gebruikers en is een minimalistisch, maar stijvol programma. Het doet wat het moet doen, zonder alle extra dingen die met iTunes komen die je toch niet gebruikt. Het basis programma is gratis, maar je kunt ook kiezen voor een premium versie. Hiermee kun je je playlists synchroniseren over verschillende apparaten en kun je ook je muziek via je Sonos speakers laten afspelen. Ook op je iPhone kan de lol doorgaan, want er is ook een smartphone app beschikbaar.

Beschikbaar voor MacOS en iOS

Check ook deze bizarre ontdekkingen op Google Earth, die je ook zelf kunt bekijken. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, Ontbytes.

Reageer op artikel:
iTunes zat? Check dan deze vijf iTunes alternatieven
Sluiten