Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 20 mrt 2018

Jabra Elite 65e onthuld: high-end oordopjes met Active Noise Cancellation

Het bekende merk Jabra heeft zojuist een paar nieuwe oordopjes onthuld, de Jabra Elite 65e. De high-end gadget zit vol met interessante tech. Zo kunnen de oordopjes bijvoorbeeld actief geluid van buitenaf isoleren, zoals je normaliter van duurdere koptelefoons gewend bent.

Jabra Elite 65e onthuld

Oftewel, in stilte muziek luisteren of je favoriete serie kijken. Een drietal microfoontjes moet kraakhelder je stem registreren, aldus het officiële persbericht. Dat mag ook wel, want de Jabra Elite 65e ondersteunt Amazon Alexa, Apple’s Siri en Google Assistant. Slimme assistenten dus, die jouw commando’s uitvoeren.

Middels de Jabra Sound+ app heb je ook een equalizer tot je beschikking. De Elite 65e ondersteunt ook Bluetooth 5, wat het koppelen met je smartphone makkelijker en sneller moet gaan maken. Er is echter nog geen uiteindelijk protocol voor Bluetooth 5 gespecificeerd, dus de exacte details houden we tegoed.

Jabra Elite 65e onthuld

De Jabra Elite 65e is gebaseerd op Qualcomm’s nieuwe QCC5100 chip. Die naam mag je snel weer vergeten, maar het is een chip die je later dit jaar in een flink aantal oordopjes zal gaan vinden. Het nieuwste van het nieuwste dus. Maar goed, daar betaal je ook flink voor.

De Elite 65e gaat namelijk in Amerika 199 dollar kosten. Over een Nederlandse lancering is nog niks bekend, maar je kunt gerust het dollarteken voor het euroteken verwisselen. Niet de meest goedkope oordopjes dus.

Jabra Elite 65e onthuld

Maar ja, daar krijg je wel wat voor terug. Active Noise Cancellation maakt een groot verschil, en is daarmee voor veel gebruikers een game-changer. Waar het uiteindelijk echter allemaal om draait, is de geluidskwaliteit. En dat is simpelweg een kwestie van de eerste reviews afwachten.

Voorlopig ziet het er in ieder geval allemaal goed uit. De komende weken gaan we meer horen, hopelijk ook over de Nederlandse lancering. Met zo’n bulky nekgedeelte wordt het pittig om de AirPods te verslaan, maar Jabra lijkt een indrukwekkend wapenfeit te pakken te hebben!

?Lees ook: Ja ik zag je bericht, en nee ik reageer nog even niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jabra Elite 65e onthuld: high-end oordopjes met Active Noise Cancellation
Sluiten