Noah Korevaar
Noah Korevaar Cars 16 jul 2017

Jaguar E-Pace vestigt wereldrecord met bizarre stunt

Onthullingen van nieuwe auto’s kunnen behoorlijk saai zijn. Jaguar heeft de ultieme oplossing op dat probleem gevonden: wereldrecords breken met stunts. Onlangs was de Jaguar E-Pace aan de beurt.

Stuntcoureur verbreekt wereldrecord met Jaguar E-Pace stunt

Elk jaar worden er honderden nieuwe auto’s onthuld. Het is voor de doorsnee consument amper bij te houden. Hoe val je dan nog op als autofabrikant? Jaguar blijkt steeds weer het antwoord op die vraag te hebben: met bizarre stunts.

Jaguar E-Pace wereldrecord

Misschien herinner je je de onthulling van de Jaguar XF nog. Die bolide koorddanste boven de Thames. Ook met de Jaguar F-Pace wist het automerk enkele jaren geleden indruk te maken. Toen werd een wereldrecord verbroken met een looping. Ach, waarom ook niet!

Na al die stunts wordt het lastig om jezelf nog te overtreffen. Toch heeft het automerk dat moeiteloos gedaan met de Jaguar E-Pace. De nieuwe crossover SUV werd onthuld middels een spectaculaire stunt in Londen.

Achter het stuur zat Terry Grant, dezelfde coureur die ook met de F-Pace een record wist te verbreken. Dit keer werd er een wereldrecord verbroken met een zogeheten barrel roll. De hypermoderne auto sprong 15 meter ver. Niet geheel onbelangrijk: ondertussen draade de E-Pace 270 graden.

Coureur Terry Grant kreeg tijdens de stunt wel 5.5 keer zoveel zwaartekracht te verduren. Daardoor kan hij echter wel een 21ste Guinness World Record op zijn naam bijschrijven. De gehele stunt werd van te voren met meetapparatuur en een computer uitgerekend. Op papier was het mogelijk, maar toch was het nog even nagelbijten. Het resultaat kun je in de bovenstaande video bewonderen.

Trek in meer stunts? Deze truck sprong over een Formule 1-auto. Ga je zelf stunts uitproberen? Dan heb je absoluut deze drone nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jaguar E-Pace vestigt wereldrecord met bizarre stunt
Sluiten