Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 4 juni 2017

Elektrische Jaguar I-Pace gespot op Monaco’s Grand Prix circuit

De Jaguar I-Pace is één van de meest geanticipeerde elektrische auto’s van het jaar. Hoewel I-Pace het eerste elektrische model van de Britse automaker is, doet hij niet onder voor andere high-end auto’s van concurrenten welke voor 2018 en 2019 op de planning staan. Nu de officiële onthulling nadert zullen naar verwachting steeds meer prototypes in het wild gespot worden. De laatste spotting gebeurde op het beroemde Grand Prix circuit in Monaco.

Productie I-Pace start tweede helft van 2018

Het eerste prototype van de snelheidsduivel werd vorig jaar november geshowd tijdens de Los Angeles Auto Show. Deze werd vol enthousiasme ontvangen en Jaguar liet weten dat het uiteindelijke productiemodel aan het einde van 2017 onthuld zou worden. Dit zou waarschijnlijk gebeuren tijdens de Frankfurt Motor Show, waarna de productie in de tweede helft van 2018 zou worden gestart.

Jaguar I-Pace concept

Spotting in Monaco voor promotiemateriaal?

Vorige maand dook er al een gecamoufleerd prototype van de I-Pace op in het wild. Gezien het feit dat de auto gecamoufleerd was, is dat een goede indicatie dat het om een productie versie zou kunnen gaan. Weken daarna dook nog een prototype op, maar ditmaals zonder camouflage. Het model werd gespot al racend op het Grand Prix circuit in Monaco. Rondom de baan waren cameramannen druk bezig, wat doet vermoeden dat Jaguar bezig was met promotiemateriaal. In dat geval zou het zeker moeten gaan om de uiteindelijke versie van de I-Space.

Jaguar I-Pace

Directe concurrent voor Tesla’s Model X

De Jaguar I-Pace is een elektrische SUV met een 90 kWh batterij en een rijbereik van 500 km. Verdere details zijn nog niet echt bekend. Gesproken wordt over 50 kW DC fast charging. Maar aangezien het opladen hiermee niet zo snel zou gaan, wordt gehoopt dat deze informatie niet klopt. Volgens industrie experts zal de I-Pace gaan concurreren met auto’s zoals de Tesla Model X, Audi e-tron en de aankomende Mercedes EQ Generation.

Het lijkt erop dat Tesla steeds meer waardige concurrentie  erbij krijgt. Binnenkort kunnen we namelijk ook de elektrische supercar Elextra verwachten. Deze combineert Zwitserse precisie met degelijke Duitse makelij.

Reageer op artikel:
Elektrische Jaguar I-Pace gespot op Monaco’s Grand Prix circuit
Sluiten