Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 okt 2017

Jaguar XF Sportbrake sleept olympische skiër naar nieuw wereldrecord

Skiën kun je natuurlijk gewoon in je eentje van de berg af doen, maar je kan er ook een extra vleugje gevaar aan toevoegen en getrokken worden door bijvoorbeeld een Jaguar XF Sportbrake. Dat moet je dan natuurlijk zo snel mogelijk doen en dat is precies wat de voormalige Olypische skiër Graham Bell heeft gedaan. Samen met de Sportbrake zette hij een nieuw Guinness-wereldrecord neer en werd als snelste skiër ooit over het ijs getrokken.

Wereldrecord verbroken met 76 km per uur

De bijzondere prestatie werd neergezet bij Jaguar Land Rovers Arctic testcentrum in het Zweedse Arjeplog bij een temperatuur van een ijzige -28 graden. De 51 jarige Bell representeerde Groot Britannië tijdens zijn carrière maar liefst vijf keer op de Olympische spelen en zette met zijn Jaguar teamlid nu een tijd van 189,07 km per uur neer. Niet alleen behaalde hij hiermee de snelste tijd, maar het oude record van 112,65 km per uur werd genadeloos het ijs in geboord.

Graham bel tijdens neerzetten wereldrecord

Slimme technologie hielp Jaguar XF Sportbrake op het ijs

Mocht je dus een ultieme skivakantie willen beleven, dan is de Jaguar XF Sportbrake je beste vriend. We wisten natuurlijk al wel dat het een snelheidsduivel was, maar hij heeft nu duidelijk zijn capaciteiten op het ijs bewezen. Zelfs extreem gladde oppervlakken lijken de auto niet te deren met zijn Adaptive Surface Response en All Surface Progress Control technologie. Uiteraard zal de 360 pk 3,0-liter V6 benzinemotor ook zijn steentje mee hebben bijgedragen aan het succes.

Jaguar X Sportbrake wereldrecord

Na het arctische ijs lijkt Jaguar ook op Mars records neer te willen zetten. De automaker kwam namelijk onlangs met een nieuwe concept car, welke helemaal niet misplaatst zou staan op de planeet. Volgens Jaguar geeft de auto een voorproefje van hoe luxe auto’s er rond het jaar 2040 uit zullen zien.

BaazAutoweek

Reageer op artikel:
Jaguar XF Sportbrake sleept olympische skiër naar nieuw wereldrecord
Sluiten