Jelle van Es
Jelle van Es Tech 18 jul 2018

LEGO Aston Martin DB5 verbergt geheime James Bond gadgets

Een tijdje geleden kwam al het gerucht naar buiten dat LEGO een samenwerking aan ging met de James Bond-serie. En nu is de eerste set daarin onthuld. Het gaat om de zogenaamde James Bond Aston Martin DB5 LEGO set, die je de mogelijkheid geeft om aan de slag te gaan met een legendarische Aston Martin uit het James Bond-universum.

De James Bond Aston Martin DB5 LEGO set

De James Bond Aston Martin DB5 LEGO set valt onder de zogenaamde Creator Expert line-up en is bedoeld voor een iets volwassener publiek. Zo krijgt deze set een leeftijdsadvies van 16 jaar en ouder. De set zou in augustus in de winkel komen te liggen.

In het Verenigd Koninkrijk gaat de set voor 130 pond worden verkocht en in de Verenigde Staten betaal je er 150 dollar voor. Prijzen in Euro’s zijn er nog niet, omdat dat per markt dankzij de manier van belastingheffing weer net iets anders is.

James Bond Aston Martin DB5 LEGO set

De James Bond Aston Martin DB5 LEGO set bestaat uit 1290 verschillende blokjes en lijkt redelijk op de klassieke Aston Martin. Wat de auto echter uniek maakt, is dat hij ook voorzien is van verschillende gadgets, net zoals in de film.

James Bond Aston Martin DB5 LEGO set 1

Zo kun je aan de achterkant een kogelwerend scherm omhoog brengen en kun je aan de voorkant een tweetal machinegeweren om daarmee badguys af te knallen. Een andere functie is het nummerbord dat je kunt ronddraaien, zodat je nooit meer last hebt van verkeersboetes.

En als klap op de vuurpijl, dat kun je bijna letterlijk nemen, kun je het dak van de auto open doen en het personage dat op de bestuurdersstoel zit de lucht in schieten. Handig als het echt helemaal misgaat dus. Of wanneer iemand er met je auto vandoor gaat en je hem of haar een lesje wil leren. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit de eerste set van verschillende James Bond-sets gaat zijn. Volgend jaar komt er namelijk een nieuwe film uit en dan kan LEGO uiteraard een steentje (harhar) meepikken.

LEGO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LEGO Aston Martin DB5 verbergt geheime James Bond gadgets
Sluiten