Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 feb 2019

Laatste James Bond met Daniel Craig: is dit de nieuwe bad guy?

Terwijl de mediawereld al druk bezig is met het zoeken van een opvolger, moet Daniel Craig’s laatste optreden als James Bond nog verschijnen. De film stond eerder bekend als James Bond 25, maar daar is inmiddels verandering ingekomen. De werktitel van de film heeft het daglicht gevonden en deze lijkt wat meer informatie over de bad guy weg te geven. 

Geeft James Bond titel naam bad guy prijs?

Daniel Craig kruipt nog een keertje in de huis van James Bond en dat betekent dat we een opvolger kunnen verwachten. Waar de komst van de gloednieuwe film minder aandacht lijkt te trekken dan de zoektocht van de nieuwe 007, komt de film er wel degelijk. Eerder werd de werktitel James Bond 25 gehanteerd, aangezien dit de vijfentwintigste film is in de lange reeks, maar deze is nu aangepast. De nieuwe 007 film zal je vanaf vandaag tegenkomen onder de naam James Bond: Shatterhand. En die naam lijkt veel weg te geven over de Bad Guy van de film.

Het is niet de eerste keer dat we de naam Shatterhand in de James Bond reeks tegenkomen. We hebben het niet over een film, maar over een van de romans van Ian Fleming. De man wordt gezien als dé geestelijke vader van ‘s werelds bekendste spion. In het boek You Only Live Twice werd geschreven over Shatterhand, welke als alias gebruikt werd door Ernst Stavro Blofeld. En die naam ken je dan weer uit de 007 films, gezien het feit dat hij in het verleden regelmatig de bad guy was. Zo was Blofeld in de meeste recente bond-film, Spectre, nog de grote schurk van het verhaal.

James Bond film

Uiteraard is er nog niets officieel bevestigd, maar de werktitel lijkt te hinten naar een terugkeer van Christoph Waltz. Echter wil regisseur Cary Fukunaga daar nog niets over loslaten. Wat de regisseur wel wilde vertellen is dat Shatterhand een vervolg is, wat betekend dat we niet met een losstaande film te maken hebben. Hoe het verhaal loopt en wie er allemaal in de film te zien zijn, is voorlopig nog even afwachten. Maar stukje bij beetje krijgen we steeds meer informatie over de vijfentwintigste Bond-film.

James Bond: Shatterhand is vanaf 8 april 2020 te zien. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Laatste James Bond met Daniel Craig: is dit de nieuwe bad guy?
Sluiten