Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 22 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

James Bond-maker MGM Studios gaat mogelijk in de verkoop

MGM Holdings Inc. zoekt op dit moment naar een koper. Het heeft twee banken ingehuurd om de mogelijkheden te onderzoeken.

MGM is een van de bekendste filmstudio’s ter wereld. We herinneren ons natuurlijk allemaal de brullende leeuw in de intro van de verschillende films. De meest bekende franchise van de studio is natuurlijk James Bond. Mogelijk komt MGM nu in andere handen aangezien ze de mogelijkheden voor een verkoop onderzoeken.

Een miljardenbedrijf in de verkoop

MGM heeft Morgan Stanley en Lion Tree ingehuurd om het proces van een verkoop te onderzoeken en te begeleiden, meldt de Wallstreet Journal. Als alle aandelen bij elkaar worden opgeteld heeft het bedrijf een waarde van ongeveer 5,5 miljard dollar. Een partij moet dan ook met flink wat geld over de balk komen.

Zoals gezegd zijn de aandelen van MGM verkrijgbaar op de beurs. De grootste eigenaar van de MGM-filmstudio is op dit moment Anchorage Capital, een hedge fund onder leiding van oud-Goldman Sachs-topman Kevin Ukrich, wat natuurlijk flink wat winst probeert te maken.

Toch is een overname van MGM niet heel raar. Het bedrijf heeft in de bijna 100 jaar dat actief is al zeer veel verschillende eigenaren gehad. In 2010 vroeg het zelfs een faillissement aan, maar kon er een overeenkomst met schuldeisers worden gesloten.

MGM heeft naast James Bond nog veel meer

MGM kan een een interessant object zijn voor streamingdiensten. Het heeft meer dan 4.000 titels in hun portfolio en is goed voor 17.000 uur televisie. Enkele grote namen in bezit zijn naast James Bond ook Rocky, The Terminator, The Hobbit, Vikings en The Handmaid’s Tale.

MGM loopt sinds het uitstellen van de laatste James Bond-film een beetje te sukkelen. Het bedrijf heeft geen eigen streamingdienst en probeerde 007 dan ook voor vele miljoenen te slijten aan Apple TV+ en Netflix. Die bedrijven zeiden er echter nee tegen, vanwege de forse prijs die het bedrijf vroeg voor de film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
James Bond-maker MGM Studios gaat mogelijk in de verkoop
Sluiten