Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 sep 2018

De nieuwe regisseur van James Bond 25 is een briljante keuze

Daniel Craig komt nog een keer in actie als James Bond, ondanks dat hij na de opnames van Spectre meldde dat hij nog liever zijn polsen door zou snijden. Terwijl geruchten de ronde doen rondom zijn opvolger als Bond, is het nu überhaupt de vraag wie Bond 25 gaat regisseren. Gelukkig is er eindelijk een antwoord: Cary Fukunaga!

Wie regisseert de nieuwe James Bond?

Tot een paar weken geleden was Danny Boyle aan het project verbonden. Als regisseur van Slumdog Millionaire en natuurlijk Trainspotting leek hij de perfecte keuze. Een veilige keuze, maar dat mocht de pret niet drukken. Tot.. hij weggestuurd werd vanwege creatieve onenigheden.

De regisseursstoel is niet lang leeg gebleven. De producenten moesten snel een ander talent vinden, want de opnames staan voor december al op de planning. Nog meer vertraging zou zeer slecht nieuws betekenen.

James Bond Cary Fukunaga

Cary Fukunaga: een opvallende keuze

Gelukkig is er nu dus alsnog een handtekening gezet, door niemand minder dan Cary Fukunaga. Dat is allesbehalve een cookiecutter keuze. De laatste jaren is de Amerikaanse regisseur ontzettend hard aan de weg aan het timmeren met succesproject na succesproject.

Je kunt hem kennen van het eerste seizoen van True Detective, bij HBO. Daarna leverde hij onder andere de Netflix Original Beast of No Nation af, en sinds vandaag staat zijn miniserie Maniac op de streamingdienst, waarvan je hier onze preview kunt lezen. Ook was hij betrokken bij The Alienist en de recente It-verfilming.

Fukunaga is de eerste Amerikaan die een James Bond-film regisseert

Echt een groot talent dus. De 41-jarige regisseur begint in maart 2019 met filmen, waardoor het project alsnog vertraging is opgelopen. Vervolgens moet Bond 25 begin 2020 in de bioscoop te zien zijn.

Al met al is het een zeer opvallende keuze. Cary Fukunaga is bekwaam in een breed scala aan genres, en staat er bekend om dat hij echt zijn stempel op projecten drukt. Bovendien is het nu al een primeur: Fukunaga is de eerste Amerikaan die een James Bond-film regisseert.

?Check dit: LEGO Aston Martin DB5 verbergt geheime James Bond gadgets

Hopelijk kan hij iets speciaals maken van Craigs afscheid, een film die het doorsnee blockbuster-gehalte kan ontstijgen. We gaan het in 2020 ontdekken!

 

James Bond Cary Fukunaga
Cary Fukunaga
Reageer op artikel:
De nieuwe regisseur van James Bond 25 is een briljante keuze
Sluiten