In 1955 overleden acteur James Dean heeft nieuwe rol te pakken

Dat moderne technologie filmmakers meer mogelijkheden dan ooit geeft is wat ons betreft algemeen bekend. Toch hadden we niet verwacht dat James Dean door middel van CGI binnenkort weer op het witte doek zal gaan verschijnen.

In de aankomende film Finding Jack zal een van de bij-personages namelijk vertolkt worden door de legendarische hoofdrolspeler van Rebel Without a Cause, die echter al in 1955 overleed.

James Dean krijgt nieuw leven door middel van CGI

Volgens The Hollywood Reporter heeft een bedrijf genaamd Magic City Films toestemming van de nabestaanden gekregen om het beeld van James Dean te gebruiken. Ze zijn nu van plan om een realistisch ogende nieuwe versie van de iconische acteur te maken. Hiervoor gaan ze samenwerken met zowel de Canadese VFX studio Imagine Engine en het Zuid-Afrikaanse MOI Worldwide.

De bedoeling is om het lichaam van Dean volledig na te maken met CGI technologie. Vervolgens gaat een andere acteur hem van een stem voorzien. Dit allemaal omdat de acteur volgens de makers ”de perfecte persoon was om de betreffende rol te vertolken.”

Het project we James Dean in terug zullen zien gaat blijkbaar een film worden over de meer dan 10.000 militaire honden die aan het einde van de Vietnamoorlog werden achtergelaten.

Gemini Man

Ondanks dat het bovenstaande misschien vergezocht klinkt is het niet zeker de eerste keer dat een acteur door middel van digitale technologie nagemaakt is. Zo werd voor het recente Gemini Man een jongere versie van Will Smith in elkaar gezet. Wel moet hierbij gezegd worden dat de film door de critici niet echt gewaardeerd werd en ook het grote publiek weinig behoefte bleek te hebben om hem te zien.

Wat precies het doel is van het na al die jaren opnieuw casten van James Dean is nog maar de vraag. Het zou slechts een marketingsstunt kunnen zijn, maar het is ook een mogelijkheid dat het digitaal namaken van acteurs over een aantal jaar de normaalste zaak van de wereld zal worden.

Reageer op artikel:
In 1955 overleden acteur James Dean heeft nieuwe rol te pakken
Sluiten