Japan opent deze zomer een hotel met robotpersoneel, tussen de tulpen en molens

Huis ten Bosch is niet alleen een paleis van de koninklijke familie: in Japan staat een pretpark met dezelfde naam (Hausu Ten Bosu!), gebaseerd op bekende Nederlandse gebouwen. Erg leuk, maar het attractiepark doet nóg iets bijzonders: deze zomer opent het park een ‘hotel van de toekomst’, dat wordt gerund door robots!

In het Henn-Na Hotel wordt je kamer schoongemaakt door machines, achter de receptie zitten levensechte (doch ietwat creepy) robotmedewerkers en zelfs je bagage wordt door een apparaat naar je kamer gebracht. Het hotel werkt zonder kamersleutel: in plaats daarvan hangt naast je deur een camera met gezichtsherkenning. Tijdens het inchecken scan je je gezicht, waarna de techniek de rest doet.

De tests van Henn-Na beginnen deze zomer met tien robots. Het is de bedoeling dat het hotel uiteindelijk bijna totaal geautomatiseerd wordt: negentig procent van het ‘personeel’ zal uit robots bestaan. Een klein clubje mensen checkt of alles goed verloopt, en knapt de klusjes op die de machines niet kunnen uitvoeren.

Erg cool concept, en daarnaast een uitstekend uitgangspunt voor een spannende film! Het is voor hotelmedewerkers wereldwijd te hopen dat het een gimmick blijft, maar Japan neemt robots behoorlijk serieus. Nog niet zo lang geleden stuurden ze er eentje naar het ISS, en inmiddels lichten ze al klanten voor in sommige telecomwinkels.

Alsof een Japans pretpark met Hollandse tulpen en klompen nog niet vaag genoeg was: speren er binnenkort ook nog allemaal robots doorheen! Als je niet terugdeinst voor een fikse cultuurshock lijkt dit ons iets dat je gezien moet hebben.

Reageer op artikel:
Japan opent deze zomer een hotel met robotpersoneel, tussen de tulpen en molens
Sluiten