Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 mrt 2020

Japanse scholier viert diploma-uitreiking in Minecraft

In Japan loopt het schooljaar iets anders dan dat we zijn gewend. Het begint in april en loopt dan door tot begin maart. Aan het einde van het schooljaar is er dan een soort van diploma-uitreiking voordat je naar de volgende klas gaat. Een paar scholieren vieren dat nu in Minecraft.

Want de scholen in Japan zijn al een tijdje gesloten vanwege het coronavirus. De vakanties zijn daardoor eerder begonnen en de ceremonies die horen bij het overgaan naar de nieuwe klas door middel van een diploma-uitreiking is daardoor vervallen. Minecraft weet daarbij de oplossing te bieden.

Minecraft voor diploma-uitreiking

Op Twitter werd er een post gevonden waarin een jonge scholier bezig was met Minecraft. Dat werd opgepikt door waarschijnlijk één van zijn ouders, die in het Japans vroegen waar hij mee bezig was. En toen vertelde hij dat hij de locatie van de diploma-uitreiking in Minecraft had nagemaakt. Samen met zijn vriendjes kon hij op die manier alsnog dit belangrijke moment soort van meemaken.

Minecraft is in deze tijden sowieso een titel die vaker wordt ingezet voor verschillende opties. Zo zijn er diverse servers op gezet waarin leraren de mogelijkheid hebben om les te geven aan de kinderen die thuis zitten. Maar het is ook mogelijk om gewoon lekker als thuiszittend kind met de game aan de slag te gaan en te kijken wat je kunt bereiken met je eigen creativiteit. Hoe dan ook, het is een game die echt van vele markten thuis is en in deze tijden regelmatig voor een glimlach op het gezicht kan zorgen.

Wil je meer lezen over alles dat met Minecraft te maken heeft? Dan hebben we hier een handig archief met al onze content. En als je de game nog niet hebt, dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
Japanse scholier viert diploma-uitreiking in Minecraft
Sluiten