Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 mrt 2018

Japanse studenten werken aan een hover backpack

Het is 2018. Er zijn nog geen vliegende auto’s, hoewel daar aan gewerkt wordt, en jetpacks zijn ook nog in geen veld of wegen te bekennen. Met andere woorden, de toekomst waar we in leven is één grote leugen ten op zichte van hetgeen dat ons in de jaren zeventig en tachtig werd beloofd. Gelukkig is er een stel Japanse studenten uit Tokio die het daar mee eens zijn. Een jetpack, dat hebben ze niet, maar als jij straks het gevoel wilt hebben om sprongen op de maan te maken, dan komen zij wel met een hover backpack.

De hover backpack die je nooit gaat gebruiken

Met hun hover backpack prototype kun je uiteindelijk twee of drie keer zo hoog springen dan dat je normaal zou kunnen. Op die manier zou je bijvoorbeeld zebrapaden af kunnen schaffen, je springt immers over de weg. En voor mensen die in een rolstoel zitten omdat hun gewrichten te zwak zijn, zouden met dit systeem weer een stuk mobieler zijn.

Dit is echter wel een geval van een grappig idee, maar belachelijk slechte uitwerking. Als je kijkt naar het prototype, dat ook tijdens de SXSW in Austin tentoon werd gesteld, dan kan ik me niet voorstellen dat er iemand gaat zijn die met zo’n groot ding over straat gaat lopen. Wanneer het regent, is de kans groot dat je met dit systeem alle paraplu’s opslurpt en in tienduizend stukjes hakt. En aangezien het in Tokio nogal vaak lang kan regenen en iedereen een paraplu heeft, kan het alleen maar chaos zijn. En dan heb ik het nog geen eens gehad over het moment dat je via de metro van plaats A naar B zou moeten gaan.

Het project lijkt dan ook puur een geval te zijn van het durven uitwerken van een idee. Laten we het maar zien als een voorbode van de jetpack. Wat dat betreft is dit meer iets een uitvinding die je in de toekomst kunt gebruiken.

Reageer op artikel:
Japanse studenten werken aan een hover backpack
Sluiten