Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 13 jan 2020

Jared Leto als Marvel-vampier in trailer Morbius

Disney mag tegenwoordig dan wel in het bezit zijn van zowel Iron Man, Star Wars en Avatar, maar zijn nog steeds dingen waar ze geen zeggenschap over hebben. Zo zijn er enkele Marvel personages die de grote muis (nog) niet in zijn bezit heeft. Het gaat hier onder andere om Spider-Man, Venom en Morbius.

Deze laatste zal je wellicht weinig zeggen, maar zal bij lezers van de Marvel comics misschien wel bekend voorkomen. Morbius is een vampier-achtig wezen dat deze zomer een eigen film krijgt en vertolkt zal worden door Jared Leto. Hoog tijd dus om jullie eens kennis met hem te laten maken en de zojuist uitgebrachte trailer te delen.

Eerste trailer voor Marvel film Morbius

In Morbius staat een voormalig wetenschapper centraal, die door een mislukt experiment in een vampier is veranderd. In de Marvel comics is hij een soort antiheld. Wat voor rol hij in de film precies gaat hebben weten we nog niet helemaal, maar hieronder kun je al wel alvast een indruk krijgen:

Gezien Morbius niet in handen van Disney is zal zijn film ook geen onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe. In plaats daarvan vindt het project plaats in het Marvel Universum van Sony, waar ook Venom bij hoort. Al gaan er geruchten dat de twee werelden dit keer een connectie met elkaar gaan krijgen. Morbius staat gepland om op 13 augustus naar de Nederlandse bioscoop te komen.

Naast Leto zullen er ook rollen zijn voor Matt Smith (Doctor Who), Adria Arjona, Jared Harris (Chernobyl) en Fast & Furious acteur Tyrese Gibson. De regie ligt bij Daniel Espinosa, die met de film Life (2017) al bewezen heeft dat hij uit de voeten kan met het horrorgenre.

Blade

Morbius is overigens niet de eerste vampier die zijn opwachting maakt in een film van Marvel. Zo verscheen in 1998 Blade, dat ging over een half mens, half vampier die op andere vampieren jaagt. Ondanks dat deze film geen deel uitmaakte van het Marvel Cinematic Universe staat er een nieuwe versie gepland die wel een link zal hebben met het MCU.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jared Leto als Marvel-vampier in trailer Morbius
Sluiten