admin
admin Films & Series 13 okt 2019

Jared Leto voelt zich vervreemd en overstuur door nieuwe Joker film

De nieuwe Joker film werkt zo goed omdat Warner Bros. geen overkoepelend universum forceert. Het is een losstaande film met een eigen cast, verhaal en stijl.

Jared Leto vs. Joaquin Phoenix

Daardoor kon Joaquin Phoenix ook de rol van de Batman-schurk scoren, terwijl 30 Seconds to Mars zanger Jared Leto nog de rol vertolkte in Suicide Squad.

Zijn vertolking van Joker was overigens niet de beste. Of Leto daar het slachtoffer van is geworden, kun je over twisten. Hoe dan ook is het niet geheel verrassend om nu te horen dat Jared Leto niet zo vrolijk werd van het nieuws dat hij was vervangen door Joaquin Phoenix.

Overstuur door Joker

De zanger heeft nog steeds niet officieel op Joker gereageerd, maar het doorgaans zeer goed ingelichte The Hollywood Reporter biedt gelukkig soelaas. De autoriteit op het gebied van filmnieuws meldt dat Leto zich “vervreemd en overstuur voelde door de beslissing.”

De acteur zei in 2017 wel al het volgende toen bleek dat DC de plannen voor het personage flink om wilde gooien:

“Ik ben ook een beetje in de war, maar ja, er gebeurt nu een hoop in de DC-wereld … Ik hield van de Joker, hij is een geweldig personage, een heel tof personage om te spelen,” Aldus Leto. “Het is een groot universum en wanneer je de Joker speelt, dan is hij niet jouw bezit. Je hebt de eer om het stokje een tijdje vast te houden en het vervolgens door te geven. Maar er zijn andere films in ontwikkeling en ik ben benieuwd hoe ze uit zullen pakken”.

Wat Leto over het spreekwoordelijke stokje zegt, is helemaal waar. Het zijn immers personages die al sinds de jaren veertig van de vorige eeuw bestaan. Maar de acteur had waarschijnlijk eerder een soort MCU-scènario verwacht, waarbij hij meerdere films de Joker zou kunnen spelen.

Geen windeieren

De beslissing om het roer om te gooien legt Warner Bros. in ieder geval geen windeieren. Ondanks de controverse rondom Joker heeft de film nu al Dark Phoenix verslagen en verschillende records gevestigd.

Benieuwd wie de beste Joker ooit is? Wij hebben alle acht acteurs die de aartsvijand van Batman gespeeld hebben voor je gerangschikt. Check de lijst hier.

Reageer op artikel:
Jared Leto voelt zich vervreemd en overstuur door nieuwe Joker film
Sluiten