Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 jun 2018

Knal Nazi’s in de jaren tachtig af in Wolfenstein Youngblood

De laatste twee Wolfenstein-games waren zeer fijn. Het zijn shooters die bewijzen dat je vandaag de dag nog altijd een topshooter kunt neerzetten met alleen een singleplayer-verhaal. Volgend jaar krijgen we met Wolfenstein Youngblood een nieuw deel in de serie. Eentje die je meeneemt naar de jaren tachtig en dingen iets anders doet.

Wolfenstein Youngblood neemt je mee naar de jaren tachtig

Zoals gezegd neemt Wolfenstein Youngblood je mee naar de jaren tachtig in een alternatieve tijdlijn. Daarin hebben de Nazi’s de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Waar je in de vorige twee games streed in Oost-Europa en de Verenigde Staten met het bekende personage BJ Blazkowicz, daar bevind je je nu in Parijs, waar de Nazi’s nog altijd de baas zijn. BJ lijkt in dit deel vermist te zijn. Gelukkig heeft hij met zijn vrouw Anya een tweeling gekregen. De dames Jessica en Sophia Blazkowicz zullen het in deze game opnemen tegen de Nazi’s.

Zij zijn daarvoor goed opgeleid door hun ouders en getraind om de strijd aan te gaan. Het interessante aan deze nieuwe aanpak is dat je Wolfenstein Youngblood in je eentje kunt spelen, maar ook coöperatief met een vriend of vriendin. De dames moeten samen op zoek gaan naar hun vader. Een zoektocht die niet zonder gevaar is.

Wolfenstein Youngblood

De game wordt net zoals de voorgaande games gemaakt door het Zweedse Machinegames en net zoals de voorgaande games zul je geen competitieve multiplayer in de game hoeven te verwachten. Het feit dat je de game nu samen kunt spelen is al een flinke stap vooruit.

De game komt in 2019 uit. De kans is groot dat hij daarbij uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wellicht dat de game ook op de Nintendo Switch komt, net als dat Wolfenstein II The New Colossus binnenkort naar dat platform toe komt. Wil je meer lezen over games? Bezoek dan onze handige gaming-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Knal Nazi’s in de jaren tachtig af in Wolfenstein Youngblood
Sluiten