Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 23 apr 2018

Je kunt deze cyborg drummer aan een nieuwe robotarm helpen

In Star Wars is het de normaalste zaak van de wereld dat mensen hier en daar een arm of hand verliezen als gevolg van een lightsaber. In de volgende shot zie je ze gewoon alweer met een robothand. In het echt is het uiteraard meer een big deal en komt er behoorlijk wat kijken bij het krijgen van een robotarm. Als je eens deel wilt uitmaken van zo’n proces, kun je een Kickstarter pledge doen voor Jason Barnes. Deze drummer raakte jaren geleden zijn arm kwijt en zou met een nieuw robotarm eindelijk op tour kunnen met zijn band en zijn leven weer helemaal oppakken.

Beter drummen met robotarm

Barnes raakte vreselijk genoeg zes jaar geleden zijn arm kwijt tijdens een ongeluk. Onderzoekers aan de Georgia Institute of Technology wisten hem echter uit de put te halen door hem te helpen aan een robotarm prototype.

De arm bleek goed te werken en Barnes zou zelfs nog sneller en beter ermee kunnen drummen dan ooit tevoren. Hoewel je zou denken dat het verhaal nu af is gelopen en hij nog lang en gelukkig leefde, is er toch nog een klein obstakel.

Jaason Barnes robotarm

Huidige arm toch niet zo handig

De robotarm is namelijk officieel nog steeds het bezig van het technologie instituut en is daarbij niet goed te besturen zonder twee computers en een technisch team. Door beide redenen kan Barnes niet vrijelijk reizen met zijn arm en al helemaal niet op tour gaan als drummer.

Om de man te helpen aan een eigen robotarm, is er een Kickstarter project opgezet. Het doel is om 90.000 dollar op te halen om de cyborg drummer te helpen aan een nieuw arm en om hem op tournee te sturen.

drummer robotarm

Meehelpen via Kickstarter

Op het moment zijn ze helaas nog ver van hun doel verwijderd, maar er zijn nog 30 dagen om het tot een goed einde te brengen. Als je mee wilt helpen, kun je via Kickstarter een x bedrag overmaken.

Afhankelijk van hoeveel je overmaakt, krijg je er iets kleins voor terug. Voor een donatie van 8 euro mag je bijvoorbeeld alvast een nummer downloaden van het nieuw album van Barnes. Voor 28 euro krijg je weer een limited edition t-shirt en exclusieve downloads.

In het geval van Barnes is een robot prothese erg nuttig. Soms worden robothanden ook wel ingezet om gewoon lol mee te hebben. Met deze HandBot kun je bijvoorbeeld lekker steen, papier, schaar spelen. De Big Bang versie kun je hem misschien ook wel aanleren.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Je kunt deze cyborg drummer aan een nieuwe robotarm helpen
Sluiten