Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 31 aug 2017

JBL presenteert twee nieuwe sport-hoofdtelefoons op IFA 2017 waarmee je hoe dan ook wint

Er komen steeds meer gadgets op de markt die het voor sporters inzichtelijk maken hoe het er voor staat met hun fysieke gesteldheid en prestaties. Niet iedere hoofdtelefoon is even functioneel om te gebruiken tijdens het sporten. JBL probeert daar met de twee nieuwe super sporty koptelefoons die het vandaag presenteerde op de IFA 2017 verandering in te brengen.

Een hoofdtelefoon die je andere sportgadgets overbodig maken

De JBL Reflect Fit is een sportieve hoofdtelefoon die je helpt om alles uit je work-out te halen. Via de hartslagmonitor kun je tijdens het sporten met een druk op de knop op de hoogte worden gebracht van je hartslag op dat moment. Een extra apparaat voor het meten van je hartslag kun je dus thuis laten liggen.

De nieuwe hoofdtelefoon is gemaakt van zweet- en waterbestendig materiaal en is compatibel met bijna alle populaire fitness-apps. Ook aan de veiligheid is gedacht. Ben je een rondje aan het joggen dan zul je met deze hoofdtelefoon op extra opvallen door de reflecterende kabels.

De oplaadbare batterij van de hoofdtelefoon gaat tot 10 uur mee. Hij doorstaat je urenlange trainsessies dus met gemak. En zeg nou zelf, meer dan tien uur sporten achter elkaar is toch ook echt een beetje te fanatiek. De JBL Reflect Fit is vanaf oktober 2017 beschikbaar voor 149 euro.

hoofdtelefoon

Sociaal doen met hoofdtelefoon op, het bestaat echt

JBL heeft nog een hoofdtelefoon ontwikkeld voor de fanatieke sporter: de UA Sport Wireless Train. Dit is een hoofdtelefoon die speciaal is ontwikkeld om in de sportschool te gebruiken. Bij het dragen van een koptelefoon in de sportschool zweet je dat ding soms bijna van je hoofd af. Daar hebben ze bij het ontwikkelen van deze koptelefoon rekening mee gehouden.

Under Armour’s, die je wel kent van onder andere de thermo-sportshirts, heeft meegewerkt aan de koptelefoon. Hun gepatenteerde UA SuperVent-materiaal is verwerkt in een anti-slip hoofdband, en moet er voor zorgen dat atleten het hoofd koel houden en de koptelefoon op zijn plaats blijft.

hoofdtelefoon

De hoofdtelefoon is voorzien van JBL TalkThru-technologie, waardoor het mogelijk is om met je gymbuddies te praten zonder de koptelefoon af te hoeven doen. Een druk op de knop verzacht de muziek en versterkt, door middel van ingebouwde microfoons, het omgevingsgeluid. Met deze koptelefoon op je hoofd kun je dus zowel in je eigen bubbel deathliften als een praatje maken met je vrienden.

De UA Sport Wireless Train hoofdtelefoon is vanaf december 2017 te koop voor 199 euro.

Benieuwd naar wat voor gadgets er zijn om je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen? We hebben er hier vijf voor je op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
JBL presenteert twee nieuwe sport-hoofdtelefoons op IFA 2017 waarmee je hoe dan ook wint
Sluiten