Speakers 13 okt 2018 Ilona Braam

JBL blaast iconische L100 speaker nieuw leven in

De JBL L100 speaker is één van de meest iconische klassiekers van het bekende speakerbedrijf. De boekenplank speaker verscheen in 1970 op de markt en groeide al gauw uit tot de best verkopende JBL speaker. Reden genoeg om het boxje weer terug te halen en JBL introduceerde tijdens CES 2018 dan ook vol trots de vernieuwde JBL L100 Classic.

JBL L100 Classic met vintage design

Als je de speaker ziet, reis je weer terug in de tijd naar de jaren ’70 en ’80, toen het speakertje in menig huishouden te vinden was. Het vintage design geeft je woonkamer in één klap een nostalgische boost, waar niemand omheen kan. Aan de voorkant vinden we een Quadrex foam grille, die je enigszins doet denken aan een reep chocolade en soms toch ook meer aan een perfect spelletje tetris.

JBL L100 speaker

Specificaties

Binnenin vinden we een kersverse 25 mm titanium dometweeter, een 125 mm midrange driver met een pure-pulp kegel en een 300 mm woofer in een bass-reflex behuizing. Het geheel is afgewerkt in een satijnen walnoten houtfineer, welke wordt afgemaakt door de bijzondere grill in de kleuren oranje, zwart of blauw.

JBL L100 Classic speaker

Beschikbaarheid en prijs

Het is natuurlijk de vraag of de vernieuwde JBL L100 Classic even succesvol gaat worden als de originele versie van zo’n 50 jaar geleden. We zullen het in ieder geval volgend jaar gaan merken. In het voorjaar zou de speaker namelijk moeten verschijnen in de winkel met een adviesprijs van 4.400 per paar. Ja het is inderdaad een vrij prijzige speaker, maar hij zou je wel moeten helpen om optimaal te genieten van je favoriete tracks.

Wat er ook nog aan zit te komen van JBL is de JBL Free. Deze draadloze in-ear headphone helpt je ook buitenshuis genieten van je muziek en komt zelfs met een ingebouwde microfoon om meteen ook te kunnen babbelen.

Cool Material

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
JBL blaast iconische L100 speaker nieuw leven in
Sluiten