Daniel Koster
Daniel Koster Apple 14 okt 2015

Je iPhone volledig leegmaken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Wanneer je een nieuwe iPhone wilt aanschaffen maar nog een oude, werkende iPhone hebt, is het zonde deze thuis in de la te laten liggen. Om deze reden verkopen vele mensen hun oude iPhone. Het is echter wel belangrijk dat je je iPhone leeg maakt voordat je ‘m verkoopt. Anders staat er nog allerlei persoonlijke informatie op je mobiele telefoon die de volgende eigenaar dan kan gebruiken. Aan de hand van deze vier stappen haal je ‘m helemaal leeg én bewaar je je persoonlijke informatie voor de volgende iPhone.

1.Heb je een Apple Watch? Unpairen!

Als je geen Apple Watch hebt dan kun je deze stap meteen overslaan. Als je er wel eentje hebt dan is het belangrijk dat je zorgt dat je Watch niet meer aan je iPhone is gekoppeld. Dit kan door de Watch applicatie op je iPhone te openen en op het ‘Mijn Watch’-icoontje te tikken. Hier kun je vervolgens de Apple Watch ontkoppelen.

2. Maak een kopie van je mobiele apparaat

Het maken van een kopie is wellicht wel het belangrijkste van alle stappen. Je moet namelijk eerst een kopie maken van je apparaat, anders gaan al je gegevens, zoals nummers en applicaties, verloren. Het uitvoeren van een back-up is simpel en kan via iCloud en iTunes. Via iCloud kun je een kopie maken door bij instellingen naar iCloud te gaan en onder ‘Reservekopie’ de optie ‘Maak nu reservekopie’ te selecteren.

Wanneer je in iTunes zit is het proces ook simpel, maar duurt het wat langer. Plug je iPhone in je laptop/computer en iTunes opent automatisch. Wanneer je je iPhone in iTunes opent zul je het onderstaande scherm te zien krijgen. Hier kun je een reservekopie maken welke dan op je computer wordt opgeslagen. En deze kun je vervolgens dan weer terugzetten op je nieuwe iPhone.

3. Log uit bij iCloud en iMessage

De derde stap is het uitloggen bij iCloud en iMessage. Voor iCloud doe je dit door bij instellingen naar iCloud te gaan en helemaal naar beneden te scrollen. Hier kun je simpelweg op ‘uitloggen’ drukken. Bij iMessage kun je bij instellingen naar ‘Berichten’ gaan en de iMessage-optie uitzetten.

4. Je apparaat volledig schoonmaken en resetten

Je hebt nu een volledige back-up gemaakt en de verdere opties uitgeschakeld. Nu je dit voor elkaar hebt is het tijd om je apparaat volledig op te ruimen. Dit doe je door onder instellingen naar ‘Algemeen’ te gaan. Hier vind je de optie ‘Stel opnieuw in’ en kun je wanneer je deze opent de optie ‘Wis alle inhoud en instellingen’ vinden. Wanneer je dit selecteert is al je persoonlijk informatie verdwenen en je iDevice zo goed als nieuw en klaar voor een nieuwe eigenaar.

De 4 stappen

Dat zijn de vier stappen waarmee je mobiele telefoon klaar is om zijn nieuwe eigenaar te ontmoeten zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat-ie allerlei persoonlijke informatie met zich meeneemt. Dat is wel zo fijn natuurlijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je iPhone volledig leegmaken doe je aan de hand van deze 4 stappen
Sluiten