Tech 19 feb 2019 Jelle van Es

Je kunt je vrienden nu trakteren op een maand Apple Music

Mocht jij een gebruiker zijn van Apple Music en veel muzikale vrienden hebben? Dan moet je niet raar opkijken als zij in één keer een stuk vriendelijker zijn. Apple geeft zijn gebruikers namelijk de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen. Wanneer een vriend of vriendin zich via jouw verwijzing aanmeldt, dan krijgt die persoon een maand gratis Apple Music.

Een maand gratis Apple Music

Wanneer die vriend of vriendin de service voor het eerst gebruikt, dan krijgt hij in plaats van een proefperiode van drie maanden nu dus vier maanden Apple Music voor nop. Dat is een mooie manier om te kijken of het iets voor hem of haar is. Het is alleen wel handig om er daarna voor te zorgen dat je je op tijd weer afmeldt, anders zit je er voor een tijd aan vast.

Apple Music

Het nadeel van de actie? Voor de persoon die de nieuwe gebruiker verwijst zit er helemaal niks in. Meestal is er voor hen die de moeite doen om hun vrienden te overtuigen zelf iets te halen, maar helaas. Een tweetal weken gratis Apple Music voor een nieuwe gebruiker zou op zich wel fijn zijn geweest.

Het werkt overigens niet als de gebruiker al lid is van Apple Music. Het moet echt om een nieuwe of een terugkerende gebruiker zijn.

Het aparte aan de actie is dat het via een push notificatie op de Apple Store werd aangekondigd. Dat is iets wat eigenlijk volgens de eigen regels van Apple niet mag. Daarin staat namelijk dat je geen push notificaties mag gebruiken ter behoeve van promotie of marketing. En dat is dus precies hetgeen dat Apple nu zelf doet. Maar ja, als je de eigenaar bent van je eigen store, dan gelden de regels eigenlijk niet.

Wil je meer lezen over Apple Music? Kijk dan hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Je kunt je vrienden nu trakteren op een maand Apple Music
Sluiten