Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu ook emoji-reacties versturen via privéberichten op Twitter

Twitter heeft aangekondigd dat gebruikers voortaan toegang krijgen tot een nieuwe functie voor privéberichten. Het is mogelijk emoji-reacties toe te voegen aan een gesprek. De mogelijkheid wordt al enkele weken getest, waardoor het kan zijn dat je er al in aanraking mee gekomen bent.

Donderdag heeft Twitter bekendgemaakt dat je de nieuwe functie voor het versturen van emoji-reacties kunt gebruiken binnen de applicaties op Android en iOS. Ook zijn ze beschikbaar via de officiële website. Het social media-bedrijf heeft tevens laten weten hoe je de reacties precies gebruiken kunt en raadt aan dat je de meest recente versie van de app downloadt op je smartphone. Zo ben je er zeker van dat je de emoji versturen kunt.

Emojireacties op Twitter versturen

Om een bericht in een privégesprek van een emoji te voorzien, dien je een bericht te selecteren. In beeld verschijnt dan een extra knop in de vorm van een hartje en een plus-icoon. Je kunt ook twee keer tappen op een bericht, waarna een pop-up je de keuze geeft uit de beschikbare emoji. Je kunt de reactie altijd ook weer weghalen, waarna die voor iedereen in het gesprek verdwijnt. Wanneer je als ontvanger op de gegeven emoji tapt, dan kun je zien wie hem precies gegeven heeft.

Je kunt de emoji aan normale berichten geven, maar ook aan mediabestanden. En iedere keer wanneer je zo’n emoji ontvangt, dan krijg je daar een bericht van. Mocht je dat niets vinden, dan kun je die notificaties uitzetten voor één uur, acht uur, een week of voor altijd. Je blijft dan wel berichten ontvangen; je krijgt er alleen geen notificatie meer van.

Ondertussen wachten Twitter-gebruikers nog steeds op een felbegeerde functie: de editknop. Met zo’n knop zouden we tweets moeten kunnen aanpassen na het publiceren, want we maken allemaal nog wel eens een typo of een denkfout. CEO Jack Dorsey is hier fel op tegen, dus voorlopig hoeven we er niet op te rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Je kunt nu ook emoji-reacties versturen via privéberichten op Twitter
Sluiten