Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 okt 2018

Je kunt straks eindelijk je PlayStation Network ID aanpassen

Als je op de PlayStation 4 speelt, dan is de kans groot dat je een online account hebt om je games online te spelen. Daarbij maak je gebruik van een zogenaamde PlayStation Network ID. Een unieke naam waarmee jouw vrienden kunnen zien wie jij bent en de naam die je moet toevoegen als je een nieuwe vriend wilt maken. De kans is daarbij aanwezig dat je een naam hebt waar je spijt van hebt. Eentje die je een jaar of vijf geleden wellicht hebt aangemaakt en nu dagelijks aan wordt herinnerd. VideogamezzzForever2000 blijkt misschien toch niet de meest fijne naam waar je nu aan herinnerd wilt worden. Gelukkig kun je daar binnenkort wat aan doen dankzij de mogelijkheid om je PlayStation Network ID aan te passen.

Pas je PlayStation Network ID aan naar een normale naam

De functie komt in eerste instantie in een beta terecht die onderdeel is van de PlayStation Preview Program. Begin 2019 moet de service voor iedereen beschikbaar zijn. Je kunt je naam eenmalig gratis veranderen. Ben je daarna nog niet tevreden, dan betaal je 9,99 euro voor je tweede verandering. Als je een PlayStation Plus-lid bent, dan betaal je ‘slechts’ 4,99 euro voor een tweede naamsverandering.

PlayStation Network ID

Als je de verandering doorvoert, dan heb je nog wel de mogelijkheid om voor vrienden ook je oude ID te tonen. Op die manier weten zij tegen wie ze spelen als ze opeens een nieuwe naam vinden. Volgens Sony werkt de naamsverandering zonder problemen met games die na 1 april van dit jaar zijn uitgebracht en een groot gedeelte met de games die daarvoor uitkwamen. Er zullen echter titels zijn op de PlayStation 4, PlayStation 3 en Vita die problemen gaan krijgen wanneer je de Online ID verandert. Wat voor problemen dat precies zijn, dat is niet bekend.

Mochten die problemen echt hevig zijn, dan kun je op elk gewenst moment weer terug gaan naar je oude ID. Meer hierover vind je op het PlayStation Blog. Voor meer over gamen kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Je kunt straks eindelijk je PlayStation Network ID aanpassen
Sluiten