Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 19 jun 2017

Je oude Pokémon kaarten zijn potentieel duizenden euro’s waard

Pokémon Go is nog altijd ontzettend populair. Je zou bijna vergeten dat de kans groot is dat je nog ergens Pokémon kaarten hebt liggen. En dat terwijl ze potentieel duizenden euro’s waard zijn!

Pokémon Go

Pokémon Go is nog steeds ontzettend populair. Binnenkort komt er weer een grote update voor het spelletje waarin je de nostalgische beestjes kunt vangen.

En dat doet je natuurlijk ook weer teruggrijpen naar jouw jeugd. Tenminste, als je in je jeugd ook al mee hebt gedaan met de Pokémon rage. Dat was bij redacteur Daniël zeker het geval. Die had een complete verzameling met allerlei glimmende Pokémon kaarten.

Die zijn zusje op een gegeven moment zonder zijn weet voor 1,50 euro verkocht. Weg al zijn harde werk en keiharde knaken. Het doet nog steeds pijn zoals je merkt. Maar dat zou voor jou anders kunnen zijn. Vandaar dat we je een overzicht bieden met het geld dat je nu met bepaalde kaarten kunt verdienen. Goud geld kun je verdienen!

Dé populairste kaart van de welbekende eerste reeks Pokémon kaarten: Charizard

De eerste reeks Pokémon kaarten is de reeks die wij flink hebben gespaard. De Charizard kaart heeft binnen deze reeks een mythische reputatie vergaard. Voor de eerste editie uitvoering van deze kaart leg je een kleine vierduizend euro neer. Je herkent de eerste editie aan de stempel linksonder de afbeelding van Charizard. De kans is alleen klein dat jij een Charizard kaart hebt die de eerste editie is én die nog in perfecte staat verkeerd. Is dat niet het geval? Dan zul je aanzienlijk minder voor de kaart krijgen!

Eén van de duurste kaarten: de prerealse Raichu kaart

Het is even graven, maar je herinnert je vast wel weer dat Raichu de evolutie van Pikachu is. Deze kaart is ontzettend zeldzaam. Het is een prerealse kaart van Raichu. Hier zijn slechts vijftien van op de wereld gezet. En dat vertaalt zich in een flinke waarde. Je betaalt namelijk zo’n negenduizend euro voor deze Pokémon kaart. Wauw!

Dé duurste kaart: de Pokémon Illustrator kaart

Deze kaart is als bedankje in 1997 en 1998 aan mensen die contributies leverden bij een paar Pokémon ontwerpwedstrijden. De kaart is dus in zeer beperkte opgave verstrekt en de crème de la crème van de Pokémon kaarten. Je kunt ‘m daarom voor een kleine ton op het internet aanschaffen. Ja, je betaalt bijna honderdduizend euro voor deze Pokémon kaart. Wauw!

Een overzicht van wat je kunt verdienen met de verkoop van verschillende Pokémon kaarten

In de onderstaande afbeelding worden meer kaarten behandeld en krijg je te zien hoe veel je voor de verschillende soorten Pokémon kaarten moet neertellen. Ja, een energiekaart is net zoals vroeger nog steeds waardeloos. Echter zijn er genoeg kaarten in het overzicht te vinden die je je zakken laten vullen. Nice!

Heb jij trouwens geen Pokémon kaarten meer, maar wel oud speelgoed? Ook daar kun je namelijk goud geld mee verdienen. Via dit artikel kun je checken of jij thuis nog iets hebt staan dat je flink wat knaken kan opleveren! Ook met LEGO kun je flink scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Je oude Pokémon kaarten zijn potentieel duizenden euro’s waard
Sluiten