Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Apple 15 jan 2017

Waarom smartphone privacy zo belangrijk is én hoe je die privacy waarborgt

We horen steeds vaker over (gigantische) hacks. En ja, jij bent ook een mogelijk slachtoffer. Maar wat kun jij daar nou persoonlijk tegen doen? Hoe kun jij je privacy waarborgen zodat hackers niet bij jouw gegevens kunnen?

Privacy en encryptie, wat is deze?

Als we het over het waarborgen van je privacy hebben, dan komen we meteen bij encryptie uit. Encryptie is een digitale sleutel die je gegevens veilig achter slot en grendel zet en onleesbaar maakt voor anderen. Je smartphone versleutelt zichzelf door de toegangscode en Touch ID te gebruiken om je telefoon te vergrendelen.

Essentieel

Encryptie van je smartphone is essentieel als je hackers geen vrij spel wilt geven. Foto’s, video’s, gesprekken, plaatsen en zelfs verwijderde data zijn niet veilig als jij een smartphone hebt zonder ontgrendelingscode. Ook op afstand kan jouw apparaat dan worden gehackt. Zin heeft encryptie dus wel degelijk.

Onaantastbaar

Op de vraag of encryptie je privacy tot het einde der tijden waarborgt is het antwoord nee. Het is echter wel zo dat één van de meest vooraanstaande bedrijven in mobiele veiligheid, Cellebrite, heeft aangegeven dat het zelfs voor hen onmogelijk is om bij je gegevens te komen. Mits je een iPhone 4s of later hebt met iOS 8 of hoger én een vorm van encryptie. Voorlopig zijn jouw gegevens en de gegevens die je deelt met anderen veilig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom smartphone privacy zo belangrijk is én hoe je die privacy waarborgt
Sluiten