Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 mei 2019

Oeps! Je speelt Uno al jaren op de verkeerde manier

Eén van de meest populaire kaartspellen die ooit op de markt is gebracht is zonder twijfel Uno. Ikzelf ben er mee opgegroeid en mijn kinderen spelen het nu nog regelmatig. Het fijne aan Uno is dat alles redelijk duidelijk is. Je hebt vier verschillende kleuren en per elke kleur heb je kaarten met cijfers. De ene cijfer kun je leggen op de kleur van de andere of je legt dezelfde kleur mee. Daarnaast zijn er ook een aantal zogenaamde pestkaarten. Denk daarbij aan de kaart waarmee je je tegenstander een beurt laat overslaan of juist de volgorde van spelers wordt omgedraaid. Daarnaast kun je je tegenstander natuurlijk ook twee of vier kaarten laten pakken. Maar daarbij is er in de loop der jaren een regel ingeslopen die eigenlijk niet geldt.

We spelen Uno al jaren verkeerd

Zoals ik het weet, kun je een kaart met vier pakken counteren door er een kaart met twee pakken bovenop te gooien. Als de volgende speler vervolgens hetzelfde doet, dan moet de speler daarna er acht pakken. En ga zo maar door. Ik heb potjes gehad waarbij ik echt in één keer met twaalf kaarten extra in mijn hand zat. Maar volgens de maker van Uno telt dat helemaal niet!

En een vier plus vier optie? Ook dat mag niet. En twee op twee? Ook dat mag niet. Op die manier hebben we Uno dus eigenlijk jaren compleet verkeerd gespeeld. Het internet is er flink op los gegaan en de tweets onder het bericht zijn dan ook behoorlijk grappig. Iedereen blijft lekker met zijn eigen regels spelen. Maar als er ooit een WK Uno komt, dan weet je dat je je tactiek moet gaan aanpassen.

Meer WANT?

Bij WANT schrijven we over heel veel meer onderwerpen dan toffe deals en elektrische fietsen. Zou houden we dagelijks het laatste nieuws bij omtrent smartphones, gadgets, films, series, Netflix en nog heel veel meer!

Benieuwd naar het grootste nieuws van de afgelopen week? Check dan zeker even onze eigen podcast WantKast! De meest recente aflevering vind je hieronder!

Reageer op artikel:
Oeps! Je speelt Uno al jaren op de verkeerde manier
Sluiten