Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 3 feb 2020

Jeep e-Bike: sneak peek van elektrische fiets in Super Bowl reclame

Steeds meer grote autofabrikanten brengen elektrische auto’s op de markt. Maar sommigen van hen gooien het over een andere boeg. Zo ook Jeep, die gisteren een tipje van de sluier oplichtte over een elektrische fiets.

Jeep’s e-bike werd tijdens het reclameblok van de Amerikaanse Super Bowl onthuld. De reclame was bedoeld om hun Gladiator te showen, maar gaf ook een tipje van de sluier over een elektrische fiets.

Jeep’s elektrische fiets heeft gastrol in reclame voor Jeep Gladiator

Tijdens het reclameblok van de Super Bowl halen A-merken alles uit de kast om hun nieuwe producten aan de man te brengen. Daarvoor wordt geld nog moeite gespaard. In de reclame van Jeep zien we Bill Murray, een acteur die ook zeker op het A-lijstje staat, rondrijden in de Jeep Gladiator. Maar de oplettende kijker spot de elektrische fiets ook in deze reclamespot.

Rond de 38e seconden van de reclame zie je Murray op de elektrische fiets. Ja, we zien de nieuwe Jeep e-Bike slechts een seconde of twee in beeld, maar het is hem wel.

Jeep e-bike elektrische fiets
Jeep e-Bike (Afbeelding: Jeep)

Specificaties van Jeep e-Bike nog niet bekend

Op dit moment weten we nog maar weinig over de elektrische fiets van de autofabrikant. Om straks niet alleen een super strakke, maar ook een lekker rijdende e-bike uit te brengen heeft Jeep de handen ineen geslagen met QuietKat. Dit is een Amerikaanse fabrikant van e-bikes. Op de officiële website is te lezen dat de Jeep e-Bike in juni wordt uitgebracht. In de Verenigde Staten dan hè.

Wat we wel weten is dat de fiets wordt voorzien van een 750-watt motor. Op een volle accu kun je er zo’n 64 kilometer mee rondcrossen. Dat is vrij standaard voor de e-bikes die nu op de markt zijn. Jeep’s elektrische fiets krijgt 4.8-inch all-terrain banden. Daarmee kun je, net als Murray, prima mee door de sneeuw fietsen. Of door de bossen en het strand natuurlijk.

We weten dus nog geen specifieke lanceringsdatum en hebben ook geen idee wat het beestje gaat kosten. Maar nu Jeep ons een kleine sneak peek van de e-bike heeft gegeven zal meer informatie vast snel volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeep e-Bike: sneak peek van elektrische fiets in Super Bowl reclame
Sluiten