Ilona Braam
Ilona Braam Hybride 14 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Ook de Jeep Wrangler moet eraan geloven en krijgt een elektrische motor

De meeste mensen die denken aan een Jeep, denken aan de Jeep Wrangler. Deze heeft die wilde maar schappelijke uitstraling, welke je belooft op alle terreinen veilig te vervoeren. Deze wildebras zal zich echter ook aan de tijden moeten aanpassen en wordt in 2020 wat beschaafder als plug-in hybrid model.

Jeep Wrangler wordt milieubewuster

De plug-in hybrid Jeep Wranger werd onlangs aangekondigd tijdens de LA Auto Show samen met de standaard versie van de auto en een EcoDiesel variant. Volgens analisten zal 2020 het jaar zijn dat elektrisch rijden massaal ingezet gaat worden, en automakers lijken er alles aan te doen om deze voorspelling uit te laten komen. De Wrangler wordt dan niet volledig elektrisch, maar een eerste stap is al gezet.

Jeep Wrangler

Afkijken bij de Chrysler Pacifica

Behalve dat het voertuig eraan komt is er nog niet veel informatie erover prijsgegeven. We weten dus niet wat de maximale snelheid zal zijn, op hoeveel pk we kunnen rekenen en wat de actieradius van de elektrische motor zal zijn. Mogelijk zou de hybrid Wrangler voor verschillende features afkijken bij de Chrysler Pacifica. Deze komt met een rijbereik van ruim 50 km als we alleen kijken naar de elektrische motor.

Jeep Wrangler

Hoe lang hebben we nog de oude Wrangler

Of fans van de Jeep Wranger blij zullen zijn met de verandering is maar de vraag. Met zo’n klassieker willen mensen vaak vasthouden aan wat was en aan wat ze kennen. Aan de andere kant zullen we op een gegeven moment waarschijnlijk geen keuze meer hebben en zullen we allemaal verplicht worden om of volledig elektrisch te rijden of om over te stappen op een hybride model.

Een wat meer baddass model van de Jeep Wranger is de Nighthawk versie van Starwood Motors. Deze monsterlijke Jeep is de schrik van de weg, maar komt helaas ook met afschrikwekkend prijskaartje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TechCrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ook de Jeep Wrangler moet eraan geloven en krijgt een elektrische motor
Sluiten