The Batman regisseur bevestigt Jeffrey Wright als James Gordon

Het mocht dan al een tijdje bekend zijn dat Jeffrey Wright een rol zou hebben in het aankomende The Batman, maar er werd niet bij vermeldt welk personage hij precies zou gaan spelen. Fans speculeerden dat het Commissioner Gordon zou gaan worden, maar een officiële bevestiging bleef uit.

Regisseur Matt Reeves heeft nu echter via Twitter een bericht gedeeld dat lijkt te bevestigen dat Wright inderdaad in de huid van Commissioner James Gordon gaat kruipen.

Jeffrey Wright als Commissioner Gordon

Aankondigingen op het gebied van films en series worden nog steeds weleens via Twitter gedaan. Zo ook door Matt Reeves, regisseur van het aankomende The Batman. De man plaatste namelijk een tweet die hintte naar het personage dat Jeffrey Wright in zijn film zou gaan spelen:

Iedere Batman fan kon opmaken dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om Commissioner James Gordon, de politiecommissaris waar Batman in de comics vaak mee samenwerkt. Het personage was overigens ook al in enkele films en series te zien.

Zo werd Gordon in de Dark Knight trilogie speelt door Gary Oldman en in de serie Gotham is het Benjamin McKenzie die de iconische politiecommissaris vertolkt.

The Batman

Waar Batman voorheen gespeeld werd door acteurs als Ben Affleck, Christian Bale en Michael Keaton gaat het nu Robert Pattinson zijn die in de huid van de gemaskerde superheld kruipt. Daarnaast gaat de nieuwe film rollen hebben voor Paul Dano en Zoë Kravitz, die The Riddler en Catwoman gaan spelen.

Waar het verhaal precies over zal gaan is echter nog niet bekend. The Batman staat gepland om in 2021 te verschijnen.

Mocht jij meer willen weten over de verschillende vertolkingen van Batman (en Commissioner Gordon), dan is ons lijstje waarin we alle Batman films gerangschikt hebben wellicht interessant voor je. Bekijk hier ook een overzicht van alle acteurs die de Joker vertolkt hebben.

Reageer op artikel:
The Batman regisseur bevestigt Jeffrey Wright als James Gordon
Sluiten