Jenny Slate biedt excuses aan voor spelen zwart karakter in Netflix-cartoon

Jenny Slate gaat diep door het stof op Instagram. Ze stopt met haar rol in de NEtflix-cartoon Big Mouth vanwege Black Lives Matter.

In de Verenigde Staten zijn er nog steeds demonstraties tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen en racisme. De racisme-discussie heeft ook al Hollywood bereikt. Verschillende films en series waarin een zwart geschminkt persoon zit worden van streamingdiensten verwijderd. Nu lijkt die trend ook overgeslagen op de cartoons van verschillende diensten.

Jenny Slate in Big Mouth

Actrice Jenny Slate heeft besloten te stoppen met de rol van Missy in de animatieserie Big Mouth, die sinds 2017 is te zien op Netflix. Hoewel het vierde seizoen al is opgenomen, wordt de actrice daarna vervangen. Reden is de discussie rondom zwarte karakters in series en films. “Sinds het begin van de show vroeg ik mezelf af of goed was om Missy te spelen. Haar moeder is joods en wit zoals ik, maar Missy is ook zwart. Zwarte karakters in animatieseries moeten gespeeld worden door zwarte mensen,” zegt Slate.

Ze gaat verder in haar post. “Ik erken dat mijn originele uitleg te gebrekkig is, het is een voorbeeld van white privilege en onjuiste aannames gemaakt in een systeem van sociaal witte heerschappij. Met deze rol stoppen is een stap in een levenslang proces in het blootleggen van mijn racisme.” Ze biedt dan ook haar excuses aan, aan iedereen die ze pijn heeft gedaan met de rol.

Ook de makers van de serie hebben gereageerd op het besluit. Zij steunen State en zeggen het volledig met haar eens te zijn. Ook zij bieden hun excuses aan voor hun oorspronkelijke besluit om een wit iemand de stem van een gekleurd karakter in te spreken.

Ook Kristen Bell stapt op

Slate is niet de enige die tot dit besluit komt. Ook actrice Kristen Bell heeft besloten om te stoppen met het inspreken van een karakter in de animatieserie Central Park. Ook die was gekleurd en heeft een witte moeder en zwarte vader.

Reageer op artikel:
Jenny Slate biedt excuses aan voor spelen zwart karakter in Netflix-cartoon
Sluiten