Tech 25 okt 2018 Noah Korevaar

Jezus Christus Go: Paus Francis geeft zegen aan Vaticaanse Pokémon Go

Nee, dit is geen satire, je leest het goed: Het Vaticaan komt met een concurrent voor Pokémon Go, de nog altijd mateloos populaire mobiele game. Het vangen van Pikachu en Charizard is nou eenmaal niet helemaal bijbels. Het is tijd voor Jezus Christus Go.

Jezus Christus Go: Pokémon Go achterna

Of, zoals de game in het Engels heet: Follow JC Go. Best catchy toch? Paus Francis heeft zelfs zijn zegen gegeven aan de app. Het idee is simpel: spelers maken hun eigen avatar aan, en gaan vervolgens op jacht naar beroemde heiligen.

De mobiele game is gelanceerd op 19 oktober. Naast de heiligen die we allemaal kennen kun je ook beroemde personages uit de bijbel opsporen. Niet om net zoals in Pokémon Go mee te vechten, maar om het evangelie mee te verspreiden.

Jezus Christus Go Pokémon Go

Oftewel, je kunt bijvoorbeeld Paulus rekruteren voor je eigen Evangelization Team. Zo tackle je uitdagingen en verzamel je bijbelse beloningen.

“Weet je, Paus Francis is nou niet bepaald een technisch onderlegd persoon. Toch was hij onder de indruk, hij snapte het idee en wat we proberen te doen: technologie combineren met evangelisatie,” aldus Ricardo Grzona, verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Het is ook nog eens een leerzame speelervaring, want de heiligen stellen je allerlei trivia-vragen over de Katholieke Kerk voor je ze vangt. Pak er dus een aantal A4’tjes bij, want je bijbelkennis wordt naar een hoger niveau getild. Althans, in de toekomst. Op het moment van schrijven is er enkel een Spaanse versie beschikbaar. Ach, wees niet getreurd, want de eerlijkheid gebied te zeggen dat de game er nou niet bepaald… modern uitziet.

⛪️Check dit ook: Netflix maakt waarschijnlijk einde aan het succes van Friends

Reageer op artikel:
Jezus Christus Go: Paus Francis geeft zegen aan Vaticaanse Pokémon Go
Sluiten