Daniel Koster
Daniel Koster Apple 28 jul 2015

Jij zegt, Siri doet: 6 handige taken waar je Siri voor op pad kunt sturen

Siri werd in 2011 geïntroduceerd en leidde toen vooral tot irritaties. Het spraaksysteem was gelimiteerd en sprong soms automatisch aan met alle ergernissen van dien. We zijn nu zo’n vier jaar later en Siri wordt steeds handiger en bruikbaarder. In de toekomst moet het een systeem zijn waar je je Watch mee kunt aansturen zodat je je iPhone nog minder uit je zak hoeft te halen. Check de onderstaande zes zaken die je Siri nu al kunt laten uitvoeren. Handig!

1. Maak een selfie

Waar de term selfie nog steeds gebukt gaat onder de visualisatie van jongeren die massaal duckfaces maken en daar met hun telefoon foto’s van schieten, is een selfie op zijn tijd zo slecht nog niet. Heb je je mobiel in de hand? Dan kun je makkelijk een selfie maken met Siri. Het enige wat je hoeft te doen is ‘selfie’ zeggen en Siri gehoorzaamt. Siri opent vervolgens voor je je camera met de front camera al geactiveerd. Handig!

2. Routebeschrijving naar Herengracht 498 Amsterdam

Het is een hele operatie om je kaarten te openen, een adres in te voeren en de navigatie te starten. Met Siri kan dit makkelijk en snel. Het enige wat je hoeft te vragen is: “Routebeschrijving naar Herengracht 498 Amsterdam (het kantoor van WANT) en Siri opent automatisch kaarten voor je en start de navigatie naar de bestemming toe. Dit is definitief een topfunctie die veel tijd bespaart!

3. Welk nummer is dit?

Als je een liedje hoorde maar niet wist hoe die heette, dan gebruikte je Shazam. Dit was ‘s wereld eerste app waarmee je de naam van liedjes die je hoorde op een feestje of op de radio kon opzoeken. Siri kan dit echter ook voor je. Het enige wat je hoeft te doen is Siri te vragen ‘welk nummer dit is.’

4. Staat Siri te hard?

Velen hebben er last van. Siri staat namelijk standaard erg hard ingesteld. Wanneer je ‘m (per ongeluk) activeert leidt dit dan ook tot de schrik van je leven of van andermans leven. Het aanpassen van het volume is eigenlijk simpel. Wanneer je Siri activeert door je homebutton ingedrukt te houden kun je daar door middel van je volumeknoppen Siri harder of zachter zetten.

5. Apple Music aansturen

Wanneer je een Apple Music abonnement hebt afgesloten kun je je muziek via Siri aansturen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw muziek afspelen door ‘speel muziek af’ te zeggen. Wil je een ander nummer horen? Dan zeg je: “Volgend nummer”. Leuk om mee te sparren, je voelt je een koning met je smartphone als onderdaan die elk gebed voor je opvolgt. En het werkt ook nog eens vloeiend!

6. Je alarm zetten en andere commando’s

Naast dat je deze specifieke handelingen kunt uitvoeren kun je Siri ook voor het aansturen van normale, alledaagse dingen gebruiken. Zo kun je Siri vertellen om je alarm te zetten voor negen uur ‘s ochtends en voilà, het is gebeurd. Ook kun je Siri vragen Rutger van WANT te bellen en je phone voert het uit, of kun je Siri vragen je internet uit te schakelen omdat je over je databundel heen bent.

Dat en meer

De bovenstaande tricks zijn uiteraard niet de enige zaken die je met Siri kunt uitvoeren. Check bijvoorbeeld de onderstaande slimme reclame van Toyota. Via de radio spreken zij Siri aan die daardoor activeert. Vervolgens schakelen ze vliegtuigmodus aan zodat je niet kunt bellen en sms tijdens het rijden, slim! We zullen naarmate de tijd vordert alleen maar meer van dit soort zaken met Siri kunnen. Gewoon proberen dus en zien waar het schip strandt!

Reageer op artikel:
Jij zegt, Siri doet: 6 handige taken waar je Siri voor op pad kunt sturen
Sluiten