Netflix Tip van de week: Jim Jefferies Freedumb

Naast vele films en series heeft Netflix ook een ruim aanbod aan cabaretshows, zowel van Nederlandse als internationale artiesten. Uiteraard is de legendarische stand-upcomedian Jim Jefferies ook vertegenwoordigd. Je kunt bijvoorbeeld zijn show Freedump in zijn geheel bekijken via de streamingdienst.

Netflix Tip: Jim Jefferies Freedumb

De Australische Geoff James Nugent, beter bekend onder zijn artiestennaam Jim Jefferies, is al meer dan 10 jaar een bekende cabaretier. Hij staat met name bekend om zijn grove taalgebruik en het bespreken van controversiële onderwerpen zoals alcoholisme en de wapenwet. Zijn meest recente show is het dit jaar verschenen This Is Me Now.

Daarvoor maakte hij de show Freedump, welke ook erg leuk was. Jefferies heeft het hierin onder andere over Bill Cosby, Isis en het opvoeden van zijn zoon. Daarnaast moet ook Trump het een paar keer flink ontgelden. Alhoewel de Amerikaanse President (destijds nog kandidaat) wel vaker het doelwit is van flauwe grappen blijft de satirische kritiek van Jefferies hilarisch.

Jim Jefferies: Freedumb Want.nl

Het overgrote deel van de onderwerpen die in Freedumb besproken worden zijn niet bepaald nieuw, maar dat maakt de show niet minder leuk. De typerende stijl van Jefferies zorgt ervoor dat je jezelf geen seconde hoeft te vervelen. Het wordt daardoor nergens langdradig, wat je bij sommige andere comedians helaas weleens ziet.

Oudere shows

Een ander positief aspect aan de show is het feit dat er soms verwezen wordt naar eerdere shows of grappen. Dit maakt Freedumb extra leuk voor de mensen die al bekend zijn met het werk van Jim Jefferies. Toch is het natuurlijk ook prima kijkvoer voor nieuwkomers.

De show is nu te bekijken via Netflix. Mocht je Freedumb al gezien hebben, dan staan er ook nog twee andere shows van Jefferies op Netflix. Heb je liever een film? Dan zou je kunnen kijken of Gerald’s Game wat voor je is.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Jim Jefferies Freedumb
Sluiten