Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 12 sep 2019

Nieuwe Joker ook te zien in andere DC films? Joaquin Phoenix geeft antwoord!

Ondanks dat het nog even duurt voordat het langverwachte ‘Joker’ met Joaquin Phoenix in de bioscoop verschijnt, heeft de film nu al een award binnengesleept. Het select groepje mensen dat de film al mocht zien was met name te spreken over de acteerprestatie van Joaquin Phoenix, de persoon die de Joker speelt. Vandaar dat wij ons afvroegen hoe de beste man het zelf ervaren heeft.

Joaquin Phoenix over zijn rol als Joker

Het was voor sommige fans even schrikken toen werd aangekondigd dat Joaquin Phoenix in de huid van de beruchte Batman-schurk The Joker zou gaan kruipen. Dit ter ere van ‘Joker’, een film die het oorsprongsverhaal van het gelijknamige personage zou vertellen. Mensen waren we name sceptisch omdat ze dachten dat niemand Heath Ledger zou kunnen vervangen.

Tijdens de première van Joker op het Filmfestival van Venetië bleek echter dat die twijfels nergens voor nodig zijn geweest. De film werd ontvangen met een minutenlange staande ovatie en kreeg vele lovende recensies.

Ook in 8Toronto werd de film goed ontvangen. Tevens was er ruimte voor een Q&A met Joaquin Phoenix himself. Hierin gaf hij aan getwijfeld te hebben of hij de rol aan zou nemen:

Toen hem gevraagd werd of hij de film als onderdeel van een groter DC Universum zag antwoordde hij als volgt:

Gezien Joker in tegenstelling tot de meeste andere comic verfilmingen aangeprezen wordt als een diepgaande dramafilm is het ook geen verassing dat er waarschijnlijk geen link is met toekomstige DC films. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de komende Batman film met Robert Pattinson. Al hebben de twee titels wel wat gemeen. Dit omdat het publiek zowel over Joaquin Phoenix als Pattinson hun twijfels had.

Mocht jij Joaquin Phoenix nu zelf in de rol van de bekende slechterik willen zien dan zal je nog even geduld moeten hebben. Joker zal namelijk pas begin oktober in de Nederlandse bioscoop verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Joker ook te zien in andere DC films? Joaquin Phoenix geeft antwoord!
Sluiten