Joaquin Phoenix over een eventueel vervolg op Joker

Je kunt van het onlangs verschenen Joker vinden wat je wilt, maar één ding is zeker. Het project heeft hoofdrolspeler Joaquin Phoenix een enorme boost aan zijn acteercarrière gegeven.

In een recent interview heeft hij daarom ook aangegeven er wel voor open te staan om de rol van de gestoorde Batman slechterik opnieuw te gaan oppakken.

Joaquin Phoenix staat open om opnieuw Joker te spelen

Wie een beetje bekend is met de filmindustrie weet dat studio’s er alles aan doen om hun succesvolle projecten zoveel mogelijk te kunnen uitmelken. Toch leek de langverwachte Joker film hierop een uitzondering te gaan worden.

Regisseur Todd Philips gaf namelijk aan dat zijn film niet verwant zou zijn aan het aankomende The Batman van Matt Reeves of andere DC projecten. Gezien Joker volgens veel kijkers inhoudelijk totaal anders aanvoelt dan eerdere DC verfilmingen vonden wij dit echter wel aannemelijk klinken.

Toch geeft Joker vertolker Joaquin Phoenix in een recent interview aan dat hij wel open zou staan om het personage nog eens op te pakken:

”Ik had nooit gedacht dat dit mijn droom rol zou zijn, maar nu kan ik eerlijk gezegd nauwelijks nog aan iets anders denken. Todd [Philips, de regisseur] en ik hebben veel gepraat over wat we nog meer kunnen doen. Zowel in algemene zin als iets nieuws met Joker. Dus je kunt wel zeggen dat het echt een droom rol voor me is.”

Ook de eerdergenoemde Philips gaf aan wel open te staan voor een sequel, mocht Warner Bros. hem daartoe zetten:

”Ik kan je een ding vertellen: Ik zou alles doen waar Joaquin Phoenix bij betrokken is. Er is echt niemand zoals hem. Als hij bereidt zou zijn om het te doen en mensen zouden zijn die naar de film zou komen kijken…dan zouden we samen wel wat cools kunnen bedenken.”

Joker review

Mocht jij de Joker film nog niet gezien hebben maar wel benieuwd zijn geraakt dan kunnen we je zeker aanraden om naar de bioscoop te gaan.

Als je echter nog steeds twijfelt dan weet onze review je misschien over te halen.

Reageer op artikel:
Joaquin Phoenix over een eventueel vervolg op Joker
Sluiten