‘John Cena gaat rol Duke Nukem in nieuwe film vertolken’

Jelle van Es 23 jan 2018 Tech

Duke Nukem is één van de bekendste gamepersonages uit de jaren negentig. In verschillende shooters maakte hij korte metten met diverse aliens. Daarbij werd hij omringd door strippers en maakte hij gebruik van grof taalgebruik. Destijds smulden we er van en konden we niet wachten op meer avonturen.

Duke Nukem in 2018

Inmiddels leven we in 2018 en is alles anders. De laatste Duke Nukem-game, Duke Nukem Forever, was vreselijk slecht en leek het einde te zijn van de serie. Toch weerhoudt dat filmmaatschappij Paramount er niet van om een film te maken rondom het personage. En de hoofdrol zou gaan naar John Cena. Cena maakt al jaren onderdeel uit van de WWE-wereld, waar hij meerdere malen wereldkampioen in is geworden. Daarnaast is hij al een paar jaar bezig met zijn acteercarrière.

Duke Nukem

Qua look zou Cena perfect zijn voor de rol. Duke Nukem is een zwaar gespierde Amerikaanse dude. Precies hetgeen wat John Cena is. Het enige wat een beetje lastig lijkt te gaan zijn, is de link tussen het personage en John Cena. Cena is voornamelijk populair bij kinderen en heeft een haast perfect imago.

Scheldende idioot

Duke Nukem is een scheldende idioot die vrouwen ziet als gebruiksvoorwerpen. Dat laatste is ook ietwat lastig te verkopen vandaag de dag. Duke Nukem is echt een jaren 90-figuur, waarin alles anders was dan vandaag de dag. Een tijd waarin Pamela Anderson in Baywatch wekelijks miljoenen kijkers wist te halen en seksistische opmerkingen veel vaker voorkwamen.

Duke Nukem

Het is dan ook nog maar de vraag of de film er daadwerkelijk komt. Er is nog geen director voor de film gevonden. We weten alleen dat Platinum Dunes, een bedrijf van Michael Bay, de film gaat produceren. Zij hadden eerder ook de Ninja Turtles films voor Paramount gemaakt. Eerder had Dimension Films de rechten, maar die zijn nu overgegaan naar Paramount.

Het is dus nog even afwachten of het allemaal van de grond komt. Tot die tijd kun je op onze gamingpagina meer lezen over games. Duke Nukem vind je daar overigens niet, want de laatste game is alweer een aantal jaar geleden.

Reageer op artikel:
‘John Cena gaat rol Duke Nukem in nieuwe film vertolken’
Sluiten