Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

John McAfee eist hoofdrol in Bitcoin en bedreigt Satoshi

De ontwikkelingen rond de Bitcoin volgen elkaar snel op. Volgens analisten staat de koers op het punt van uitbreken. Ook de massa-adoptie neemt steeds grootsere vormen aan. Aan de andere kant zijn ruzies tussen influencers aan de orde van de dag. Het lijkt erop dat John McAfee nu een hoofdrol opeist in de professionalisering van de Bitcoin. Wij zetten de recente ontwikkelingen op een rij.

Wat wil John McAfee met de Bitcoin?

Sinds zijn vertrek als CEO en eigenaar van anti-virus software producent McAfee haalt McAfee haast alleen nog het nieuws met bijzondere gebeurtenissen. Zo leeft hij nu op een boot, vluchtend voor de Amerikaanse belastingautoriteiten. Tegelijk wil hij in 2020 meedoen aan de presidentsverkiezingen. Ook is hij verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn buurman. Hij is al langer actief ‘in crypto’ en haalt daar ook regelmatig het nieuws met de meest bizarre gebeurtenissen. Zo werd hij recentelijk aan de kant gezet als promotor van een cryptomunt nadat hij Twitterde over sex met walvissen. Zijn voorspelling dat de Bitcoin aan het eind van 2020 1 miljoen dollar waard zou zijn, onderbouwd met de ‘belofte’ dat hij zijn geslachtsdeel op live tv consumeert als dat niet gebeurt, haalde wereldwijd de pers. Inmiddels keert het tij in rap tempo.

De Bitcoin voorspelling van McAfee

McAfee is redelijk helder geweest over de koers van de Bitcoin. Inmiddels heeft hij uitgelegd dat een koers onder $ 1 miljoen dollar onmogelijk is. Waar hij lange tijd werd herinnerd aan zijn tegenprestatie lijkt het tij te keren. McAfee meldt serieus dat zijn onderbouwingen wiskundig zijn en dat het wiskundig onmogelijk is dat zijn voorspelling niet gehaald wordt. Daarnaast krijgt hij steeds meer bijval in zijn visie over de koersontwikkeling. Zo steunen de mensen achter IBM en PayPal zijn voorspellingen. Zijn meest recente bemoeienis met de ruzie tussen Binance en Craig Wright/Bitcoin SV geeft een bijzondere wending aan deze soap-serie. McAfee geeft aan dit te doen omdat hij de zakelijke kant van Bitcoin wil beschermen.

John McAfee bedreigt Satoshi Nakamoto

Sinds gisterenavond is McAfee bezig met een Twitter-bom. Deze begon met een aanval op Craig Wright. In een heldere Tweet claimde hij zeker te weten dat Wright niet Nakamoto is en vroeg hij zich af of Wright geen schaamte heeft. Hierop gingen Twitteraars met hem in discussie. (tekst loopt door na Tweets)

Gaandeweg gaf McAfee aan dat hij weet wie Satoshi is. Hij beriep zich op zijn kennis als (voormalig) hackerbestrijder en claimt zeker te weten dat hij Nakamoto is. Hij heeft aangegeven elke dag een aantal clues los te laten tot hij de identiteit van Nakamoto prijs zal geven, tenzij Nakamoto zichzelf voor die tijd bekend maakt. Inmiddels heeft hij bevestigd dat hij NIET Nakamoto is. Ook geeft hij aan dat Nakamoto nog steeds beschikking zou hebben over de eerste wallets die hij creëerde, maar dat hij zich niet meer met Bitcoin bezig houdt. Hij geeft aan dat dit een ‘naar verhaal’ wordt. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. Wellicht vinden we in het nieuws dit weekend Bitcoin-ontwikkelaars in plaats van Paaseieren. Alle reden dus om het nieuws in de gaten te houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
John McAfee eist hoofdrol in Bitcoin en bedreigt Satoshi
Sluiten