Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 29 mei 2019

John Wick 3: hierin overtreft de film zijn voorgangers

De schietgrage actieheld John Wick is momenteel druk bezig om de bioscoopzalen te domineren. Ondanks dat het alweer de derde film is wordt hij nog steeds goed ontvangen. Het blijkt nu zelfs dat John Wick: Chapter 3 – Parabellum op een bepaald vlak zijn voorgangers al heeft weten te overtreffen.

John Wick 3: 175 miljoen bezoekers

Ze zeggen weleens dat vervolgfilms vrijwel altijd slechter zijn dan het origineel. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak, maar het valt inderdaad op dat veel mensen zich hierin kunnen vinden. Of dit ook voor de derde John Wick film geldt mag je zelf beoordelen, maar financieel gezien doet de film het in ieder geval beter dan zijn voorgangers.

De film heeft binnen tien dagen namelijk maar liefst 175 miljoen dollar op te halen. Dit is misschien lang niet zoveel als Avengers: Endgame, maar wel veel meer dan de twee eerdere John Wick films.

De in 2014 verschenen eerste film leverde namelijk slechts 88 miljoen dollar op. Drie jaar later kwam er een vervolg, waarmee 171 miljoen binnen geharkt werd. Dit lijkt misschien bijna net zoveel als deel 3, maar vergis je niet. Het gaat hier om het totale bedrag. De 175 miljoen dollar van John Wick 3 is enkel de opbrengst van de eerste 10 dagen.

Natuurlijk is er altijd sprake van baas boven baas. Avengers: Endgame zit momenteel al op zo’n 2,6 miljard dollar maar de recordhouder is nog steeds Avatar. Deze film wist maar liefst 2,7 miljard binnen te halen.

John Wick 4

Mocht jij de film al gezien hebben en enthousiast zijn dan hebben we goed nieuws. Er is namelijk al een vierde deel aangekondigd. Deze film staat gepland om op 21 mei 2021 te verschijnen. Waar het over zal gaan weten we nog niet, maar Keanu Reeves doet in ieder geval weer mee. Dus moet het eigenlijk wel goed komen.

Er is trouwens ook een John Wick serie in de maak. Naast Keanu Reeves zal ook regisseur en voormalig stuntman Chad Stahelski weer betrokken zijn.

Reageer op artikel:
John Wick 3: hierin overtreft de film zijn voorgangers
Sluiten