John Wick gaat hoogstwaarschijnlijk een vijfde deel krijgen

Het gaat goed met de John Wick franchise. Gezien het succes van de eerder dit jaar verschenen derde film staat er niet alleen een nog een vierde deel gepland, maar komt er ook nog een serie en spin-off. Al lijkt het erop dat het hier niet bij gaat blijven.

Volgens website We Got This Covered blijkt er namelijk ook al een vijfde film gepland te hebben staan. Studio Lionsgate zou namelijk al plannen klaar hebben voor een sequel die de nog te verschijnen vierde film zou moeten opvolgen.

Studio wil een ‘John Wick 5’ maken

Het mag dan niks nieuws zijn dat succesvolle films een vervolg krijgen, maar de laatste jaren zien we steeds vaker dat opvolgers al aangekondigd worden nog voordat de betreffende film zelf op het witte doek verschenen is. De vermeende aankondiging van John Wick 5 is daar een goed voorbeeld van.

Ondanks dat het misschien wat vroeg is om nu al een vijfde film aan te kondigen is de kans groot dat ook dit deel uiteindelijk een succes zal gaan worden. Voornamelijk omdat een stijlvolle actiefilm met Keanu Reeves in de hoofdrol de laatste jaren nou eenmaal bij veel mensen in de smaak valt.

Naast de vervolgen op John Wick gaat er ook een serie rondom deze franchise komen. Het betreft hier een project genaamd The Continental, waarin het beruchte hotel uit de films centraal zal staan. Deze locatie wordt namelijk gebruikt om huurmoordenaars de mogelijkheid te geven om met elkaar in contact te komen.

John Wick 3
John Wick | Bron: Lions Gate Entertainment

Ook blijken de studio’s bezig te zijn met Ballerina, een spin-off die draait om een vrouwelijke moordenares. Dit personage was overigens ook al te zien in de derde John Wick film.

Meer Keanu Reeves

Mocht jij naast John Wick overigens ook geen genoeg krijgen van Keanu Reeves als acteur dan kun je hier genieten van een lijstje met andere films waarin hij gespeeld heeft.

Reageer op artikel:
John Wick gaat hoogstwaarschijnlijk een vijfde deel krijgen
Sluiten