Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22 mrt 2019

John Wick: Chapter 3 trailer zit vol met actie (en de Matrix?)

Keanu Reeves kruipt over twee maanden eindelijk weer in de huid van John Wick. De derde film uit de franchises gaat vanaf 16 mei 2019 de bioscopen in en de nieuwe beelden hebben eindelijk het daglicht gezien. En die beelden bezorgen ons keiharde actie, honden en een Matrix Easter Egg?!!

Eerste trailer John Wick: Chapter 3 bomvol actie

Keanu Reeves gaat niet alleen terugkeren in Bill and Ted, zoals eerder deze week bekend werd, maar zal ook in mei dit jaar wederom te zien zijn als John Wick. Het derde deel van de franchise staat klaar om gelanceerd te worden, maar nieuwe beelden lieten nog op zich wachten. Daar is vandaag gelukkig verandering in gekomen. Een ding is overigens duidelijk: het gaat er niet makkelijk op worden voor John Wick.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum gaat verder waar John Wick: Chapter 2 gebleven is. Wick is verbannen van The Continental, een wereldwijd support systeem voor professionele sluipmoordenaars, en er staat een premie van meerdere miljoenen op zijn hoofd. In de nieuwe trailer zien we Wick korte metten maken met de mensen die dat geld maar al te graag willen hebben. Hij reist af naar het midden-oosten en doet daar onder andere vieze dingen met Sofia (Halle Berry), waarmee hij zijn passie voor honden deelt.

Naast Halle Berry en Keanu Reeves zijn er overigens nog meer bekende gezichten te zien in de film. Zo zien we onder andere Ian McShane, Lance Reddick en Laurence Fishburne ook voorbij komen in de trailer.

Matrix Easter Egg

Wie goed opgelet heeft tijdens het kijken van de John Wick: Chapter 3 trailer, zal zien dat er een flinke knipoog richting The Matrix is gegeven. Wanneer Winston aan Wick vraagt wat een huurmoordenaar nodig heeft, antwoord Wick met een fantastische quote:

“Guns. Lots of guns”

En dat refereert uiteraard naar Reeves legendarische zin uit The Matrix.

John Wick: Chapter 3 is vanaf 16 mei 2019 te zien.

Reageer op artikel:
John Wick: Chapter 3 trailer zit vol met actie (en de Matrix?)
Sluiten