Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mei 2019

Zo zou John Wick er als NES-game uitzien

Vroeger was het min of meer standaard dat er bij een grote filmrelease tegelijkertijd ook een nieuwe game uitkwam. Vandaag de dag is dat niet meer zo standaard. Toch lijkt de release van de film John Wick 3 er voor te zorgen dat gamemakers geïnspireerd zijn. Zo is er momenteel een speciaal evenement rondom de film in Fortnite te beleven. Daarnaast wordt er gewerkt aan een game genaamd John Wick Hex, wat een tactische game lijkt te gaan worden in de stijl van XCOM. Een trailer van die game kun je hier bekijken. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben een paar fans nu een neppe game gemaakt van hoe het er uit zou zien als de game op de NES zou uitkomen.

John Wick als een NES-game

De game is gemaakt door de Braziliaanse indie-maker JoyMasher en zijn vriend Dominic Ninmark. De game doet denken aan de oude actiegames uit het tijdperk, waarbij je een veelvoud aan vijanden moet verslaan. Kogels ontwijk je door op het juiste moment te bukken en aan het einde van het level staat er een eindbaas op je te wachten in de vorm van een helikopter.

De helikopter schiet met raketten en vele kogels, maar dat is natuurlijk geen enkel probleem voor John Wick. Met zijn pistool schiet hij een paar keer goed raak en als gevolg daarvan explodeert de helikopter in duizend stukjes en is het level voltooid. Waar je in een game als Mario dan op het einde een prinses krijgt die je gered hebt, hebben de makers van de John Wick-game besloten dat een schattige puppy veel beter past bij de game. Lief. Of de game ook daadwerkelijk wordt uitgebracht waarbij je hem via een emulator kunt spelen, dat blijft nog even de vraag.

Wil je meer lezen voer gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Zo zou John Wick er als NES-game uitzien
Sluiten