Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 6 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Joker is de meest besproken film van 2019 (en ook deze films maakte veel los)

2019 is alweer bijna voorbij en dat betekent dat we de eerste eindejaarslijstjes zien verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan artikelen waarin vermeldt staat wat de meest populaire films en series waren. Met natuurlijk de nodige lof voor Joker, Avengers: Endgame en The Irishman.

Waar The National Board of Review begin deze week al een overzicht van hun favorieten online zette doet nu ook Reddit een duit in het zakje. Zij publiceerde namelijk een top 10 van de films waarover in 2019 door gebruikers het meest gediscussieerd is.

Joker is de meest besproken film op Reddit

Het lijstje is tot stand gekomen in samenwerking met consumentenonderzoeksbedrijf Brandwatch en wees uit dat gebruikers het voornamelijk over Joker hebben gehad. Dit is niet geheel verrassend, gezien de film over de iconische Batman schurk het ook erg goed gedaan heeft aan de bioscoopkassa.

De volledige top 10 kun je hieronder bekijken:

  1. Joker
  2. Captain Marvel
  3. Aquaman
  4. Aladdin (live action remake)
  5. Shazam!
  6. Avengers: Endgame
  7. Glass
  8. The Lion King (live action remake)
  9. Toy Story 4
  10. Once Upon A Time in Hollywood

Opvallend is dat Once Upon a Time in Hollywood de enige echte originele film in het lijstje is. De overige titels zijn namelijk allemaal remakes, stripverfilmingen of sequels. Dit geldt natuurlijk ook voor Joker, dat gebaseerd is op een personage dat zijn oorsprong in een comic vond.

National Board of Review

Het eerdergenoemde lijstje van The National Board of Review is wat ons betreft ook het bekijken waard. Opvallend is dat Joker hierin nergens te bespeuren valt. In plaats daarvan gaat de lof naar titels als Jojo Rabbit, Knives Out, Once Upon a Time in Hollywood, Marriage Story, Uncut Gems en 1917. Het nadeel van hun lijstje is echter dat er meerdere films instaan die in Nederland nog niet uitgekomen zijn en in sommige gevallen alleen een vertoning op een filmfestival hebben gehad.

Meer nieuws en achtergrondinformatie op het gebied van films en series lees je in dit overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Joker is de meest besproken film van 2019 (en ook deze films maakte veel los)
Sluiten