Premieré JOKER (met Joaquin Phoenix) op bijzondere wijze ontvangen

Toen de eerste foto’s van Joaquin Phoenix als de bekende DC-slechterik The Joker verschenen, was lang niet iedereen even enthousiast. Gelukkig wisten de trailers van de aankomende film ervoor te zorgen dat sommige mensen er toch potentie in gingen zien. Toch blijven er veel mensen die sceptisch zijn over Joker. Al hebben de reacties na afloop van de premiere uitgewezen dat dit helemaal niet nodig is.

Joker werd ontvangen met minutenlange staande ovatie

Superhelden mogen de afgelopen jaren dan wel enorm in populariteit zijn gestegen, maar we moeten ook de slechteriken niet vergeten. Zo heeft de beruchte Batman-schurk The Joker al in meerdere films en series zijn opwachting gemaakt, maar is het publiek hem nog steeds niet beu.

Toch moet gezegd worden dat een flink aantal mensen sceptisch zijn over ‘Joker’, de aankomende film over het gelijknamige personage. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de make-up die vertolker Joaquin Phoenix draagt er nogal kinderlijk uitziet. Al helemaal als je het vergelijkt met die van Heath Ledger, de acteur volgens velen de beste Joker aller tijden heeft neergezet.

Tijdens de première van de film afgelopen weekend op het Venice Film Festival is echter gebleken dat de sceptische houding die veel mensen tegenover Joker hebben volledig onterecht is. Althans als je het publiek moet geloven. Zij gaven de film namelijk een staande ovatie van maar liefst 8 minuten lang.

Ook werd duidelijk dat Joaquin Phoenix absoluut niet tegenviel. Toen tijdens de aftiteling zijn naam in beeld kwam werd er namelijk massaal ”Bravo!” geroepen.

Taxi Driver

Ook de eerste reacties van critici zijn lovend. Zo werd Joker onder andere vergeleken met Taxi Driver, een van regisseur Martin Scorsese afkomende klassieker. In beide films zien we een persoon die vanuit frustratie en onbegrip compleet doordraait.

Scorsese zou in eerste instantie ook bij het Joker project betrokken zijn, maar haakte later af. Wel heeft Robert De Niro, een acteur die vaak met hem samenwerkt, een rol in de film.

Reageer op artikel:
Premieré JOKER (met Joaquin Phoenix) op bijzondere wijze ontvangen
Sluiten