Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 22 okt 2019

Joker is officieel een van de meest opbrengende Comic films ooit

Het onlangs verschenen Joker werd niet door iedereen even goed ontvangen, maar de kaartverkoop heeft daar absoluut niet onder geleden. De film draait namelijk nog geen maand in de bioscoop en blijkt nu al één van de meest opbrengende Comic films aller tijden te zijn.

De film mag qua kaartverkoop dan misschien nog ver verwijderd zijn van megasuccessen als Avengers: Endgame en Black Panther, maar gezien het budget van Joker aanzienlijk lager was is er met die laatste in verhouding meer winst gemaakt.

Joker heeft meer opgeleverd dan menig andere DC film

Waar Joker tijdens het openingsweekend in de Verenigde Staten al meer dan 92 miljoen dollar wist binnen te halen is er nu al zo’n 735,5 miljoen dollar met de film verdiend. Tevens is het de meest opbrengende R-rated film ooit, op slechts drie films na. Het gaat hier om The Matrix Reloaded, Deadpool en Deadpool 2.

Daarnaast wordt de film door een groot deel van de kijkers geprezen en was er tijdens de première sprake van een minutenlange staande ovatie.

Kijkers zijn met name te spreken over de acteerprestatie van hoofdrolspeler Joaquin Phoenix, die een geweldige versie van de Joker neer zou hebben gezet. Hij is overigens niet bepaald de eerste die in de huid van deze Batman slechterik is gekropen. In dit artikel lees je namelijk welke andere acteurs deze iconische schurk hebben gespeeld.

The Batman

Er werd in eerste instantie gespeculeerd over een eventuele opwachting in het aankomende The Batman, maar zowel Phoenix als Philips hebben laten weten dat die films geen connectie met elkaar zullen hebben. Tevens zijn er uitspraken gedaan over de link met andere DC-films en een eventueel vervolg.

Zoals het er nu uitziet zal de eerder genoemde Batman film sowieso geen versie van de Joker bevatten, maar wel andere bekende personages, zoals Catwoman, Penguin en The Riddler. Meer over deze film is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Joker is officieel een van de meest opbrengende Comic films ooit
Sluiten