Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Joker is officieel de meest winstgevende comic film aller tijden

Dat Avengers: Endgame een gigantisch succes zou worden hadden we wel verwacht, maar het feit dat dit Marvel slotstuk in staat bleek te zijn om titels als Titanic en Avatar in te halen kwam voor ons echter als een verassing. Al blijkt nu dat het spraakmakende Joker de film op een bepaald vlak heeft weten te overtreffen.

De recente oorsprongsfilm van de beruchte Batman slechterik heeft namelijk alweer 986 miljoen dollar aan bioscooptickets binnengehaald. Dit terwijl het budget zo’n 62,5 miljoen was. Joker heeft hierdoor dus meer dan 15 keer zoveel opgeleverd dan het kostte om de film te maken. Het is hiermee de meest opbrengende Comic film aller tijden.

Joker verbreekt nieuw record

Waar mensen bij het zien van de eerste setfoto’s nog een beetje sceptisch waren over de Joker die Joaquin Phoenix zou gaan neerzetten, is na het zien van de daadwerkelijke film eigenlijk iedereen het erover eens dat hij een geweldige acteerprestatie heeft neergezet. Deze enthousiaste reacties zijn nu dus ook terug te zien in het aantal bioscoopbezoeken.

Joker | Bron: Warner Bros.

Een tijdje geleden werd al bekend dat Joker zowel Logan als Deadpool van de troon wist te stoten en het hiermee tot meest opbrengende R-rated film aller tijden heeft weten te schoppen. Al blijkt dat de film ook na de eerste maand veel bezocht bleef worden.

Toeristische attractie

Het succes van de film uit zich echter op ook andere manieren. Zo is een bepaalde opnamelocatie uit Joker een toeristische attractie geworden. Het gaat hier om een verzameling traptreden tussen The Bronx Shakespeare en Anderson Avenues die inmiddels tot de ‘Joker Stairs’ zijn omgedoopt. Er zijn al veel foto’s opgedoken van fans die naar deze locaties zijn afgerezen.

Waar er in eerste instantie geroepen werd dat de film op zichzelf zou staan en geen connectie zou hebben met andere DC films, gaan er nu toch geruchten over een eventuele vervolgfilm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Joker is officieel de meest winstgevende comic film aller tijden
Sluiten