Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 3 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Joker: DC en Joaquin Phoenix imponeren met grimmige eerste trailer

Na Aquaman is er eindelijk weer hoop voor DC op het witte doek. Warner Bros. pakt de zaken anders aan door te focussen op individuele films, die losstaande sterke verhalen vertellen. Geen geforceerd overkoepelend universum, maar gewoon goede films. Althans, dat is het idee. Joaquin Phoenix trapt af in een eerste trailer voor Joker.

Joker: eerste trailer imponeert

Ja, dat lees je goed. Niet 30 Seconds to Mars zanger Jared Leto maar Joaquin Phoenix speelt de aartsvijand van Batman. Deze film staat totaal los van de andere films die Warner Bros. de afgelopen jaren naar de bioscoop bracht.

Deze eerste trailer neemt alle twijfels weg. Dit ziet er goed uit! Joaquin Phoenix is een voortreffelijk acteur met een groot bereik, zo zagen we onder andere al in Her. Als er een rol is waarin je helemaal los kunt gaan, dan is het wel die van The Joker.

Hij speelt Arthur, een personage dat we alleen al in de trailer door een diep dal zien gaan. Een zwarte pagina in zijn leven, die hem overneemt en transformeert tot de Joker. Geen vrolijke cartoony comics-sfeer, maar een grimmig stukje drama van hoog niveau. De regisseur, Tod Phillips, beschrijft het project als een tragedie.

Verwacht dus geen frisse snackable portie popcultuur. Phillips gaat meer richting de Batman-films van Christopher Nolan. Joker schuwt zware onderwerpen als mentale ziektes niet, en de zeer grimmige toon wordt overduidelijk gezet. Dit wordt een intieme en confronterende character study, een beroemd personage dat je zelden op deze manier hebt gezien.

De rest van de cast ziet er overigens ook goed uit. Met niemand minder dan Robert de Niro, Frances Conroy, Zazie Beetz, Brett Cullen en Marc Maron. De film komt op 4 oktober in de bioscoop, dus fans worden nog dit jaar op hun wenken bediend. Na het zien van de eerste trailer hebben wij er in ieder geval alle vertrouwen in!

Joker trailer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Joker: DC en Joaquin Phoenix imponeren met grimmige eerste trailer
Sluiten